Rolig historia: Så skapades mannen – hemliga teorin gav mig en riktig chock

Det finns många olika teorier kring hur människan skapades. Vissa känns knepigare än andra och det är inte lätt att veta vad man ska tro på.

Först skapade Gud åsnan. Han sa till åsnan: ”Du är en åsna. Du ska slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du ska leva i 20 år”.

Åsnan svarade: ”Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga som så att jag bara blir 5 år?

Gud accepterade åsnans förslag.

Sedan skapade Gud hunden. Gud sa: ”Du ska kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du ska leva i 35 år”.

Hunden svarade: ”Oj, det låter inte så roligt. Kan jag inte bara få bli 15 år i stället?”

Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan. Gud sa: ”Du kallas papegoja. Ditt liv kommer att bestå av att sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal”.

Papegojan svarade: ”Det låter väldigt enformigt. Kan vi inte nöja oss med att jag blir 50 år?”

Gud accepterade även papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen. Gud sa: ”Du är en människa, en man. Du ska bli 20 år. Du ska ha ett bra liv. Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen”.

Mannen svarade: ”Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte få vara lite längre?”, sa han och visade för första gången prov på intellekt. ”Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan tackade nej till, de 20 som hunden avstod och de 25 som papegojan struntade i?”

Gud accepterade mannens förslag.

Därför lever nu mannen ett härligt livs tills han är 20. Sedan gifter han sig, får slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet. Sedan får han underkasta sig övriga familjens behov, leva på rester från matbordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av mannens liv sitter han i ett hörn och upprepar allt som sägs, till stor irritation för hans omgivning.

DELA det här med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!