Kille får 1 800 kr i fortkörningsböter – 5 år senare chockas polisen av ofattbara upptäckten

Något av det mest frustrerande som finns är att få böter. Givetvis förtjänar man det ofta då man ju åker på böteslappar när man misskött sig, men det kan ändå väcka stark irritation. Många gånger handlar det nog dock mest om att man blir trött på sig själv.

Chris Welford var 18 år när han tog sitt körkort. Glad över vad han åstadkommit var han lite väl pigg på gasen – och bara timmarna efter att han nått ett av sina stora mål i livet fick han 200 dollar, ungefär 1 800 kronor, i fortkörningsböter.

Det här sved rejält hos Chris som ansåg att poliserna dessutom var otrevliga mot honom. Sedan kunde han inte riktigt släppa det här. Det gnagde till och med i honom efter 5 år.

Bildkälla: Chris Welford/Evening Gazette

Därför bestämde han sig för att göra något åt saken. Så 23-årige Chris åkte en ledig dag ut och letade upp en parkerad polisbil med fartkamera som stod och registrerade förbipasserande bilister som körde för fort.

Som ”hämnd” efter vad som hände för 5 år sedan ställde sig Chris bakom polisbilen och fällde upp motorhuven på sin BMW så att den var i vägen för polisens fartkamera. Först en timme sedan märkte ordningsmakten (ska ska ha blivit rejält ställda) vad killen pysslade med – och hotade då med gripande om han inte skulle sluta med sin, för polisen, försvårande aktivitet.

Bildkälla: Evening Gazette

Chris slutade då och kände att han under sin dryga timme hade fått nog uträttat för att nu kunna släppa den 5 år gamla incidenten.

Han berättar för The Sun att många förbipasserande som noterat hans något udda insats hade tutat uppmuntrande och ropat hyllningar till honom. Folk ska dessutom ha kontaktat Chris i efterhand och kallat honom ord som ”hjälte”.

Jag tycker egentligen att den här hämnden är lite larvig. Men samtidigt lite kul. Polisen finns ute i samhället för att göra sitt jobb och sannolikt gjorde man rätt som gav Chris böter för 5 år sedan.

Tryck gärna på dela-knappen och sprid det här vidare till vänner om du också tyckte det här var lite knäppt!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!