Läraren Kenneths lapp tystade kaxiga ungdomarna – nu skrattar tusentals åt klockrena budskapet

Jag minns från min tid i grundskolan att träslöjdläraren var den alla var mest rädda för. Dels hade han två, tre avsågade fingrar, men det var sällan som någon kaxig tonåring vågade käfta mot honom.

Huruvida den här historien är sann eller ej vet jag inte. Det lutar nog åt att det är ett påhitt, men oavsett så tycker jag att budskapet är roligt nog för att föra vidare. Den här lappen har dessutom florerat på nätet nu några år och fått tusentals att skratta.

Många gånger tror jag det handlar om igenkänning när man gillar den här lappen då jag antar att många varit smått skräckslagna när deras lärare i träslöjd kommit in i klassrummet. Han, eller hon, var ofta sträng och bestämd. Det skulle liksom vara ordning och reda. Helt rätt, så klart, när man jobbar med verktyg.

Det handlade ofta om en bastant herre med lite ärr och andra skråmor. Det var helt enkelt inte någon man kaxade mot.

Sedan kan barn, kanske framför allt killar, i tonåren behöva sättas på plats då och då. Under puberteten kan vissa bli lite väl uppkäftiga mot vuxna – och då tror jag det kan vara rätt att gå den hårda vägen ibland.

Med det så klart inte sagt att man ska vara otrevlig, eller bete sig illa. En lärare ska vara en förebild och vara en del av att bygga tonåringarna inför det vuxnare livet, men då krävs samtidigt en del disciplin och koncentration.

Nåväl – jag skrattade, precis som många andra, högt åt budskapet på den här lappen. Eleverna var nog inte alltför kaxiga när ”Kenneth” höjde rösten efter det här!

Var lite bussig nu, DELA om budskapet på Kenneths lapp fick dig att le!