Fräckis: Datornörden Olle frågar pappa hur han blev till – stenhårda svaret får grabben att börja gråta

Har någonting någonsin blivit sämre av att skratta? Inte såvitt jag vet i alla fall. Vad som än kan tänkas hända så är det nästan alltid enklare att handskas med om man har nära till skratt.

Dock är det lätt hänt att man glömmer bort detta, speciellt om dagen har en tendens att inte riktigt gå som planerat.

Sådana dagar har alla ibland, det är inget konstigt med det. Men då finns det sätt att försöka pigga upp sig själv lite grann, som till exempel att läsa en rolig historia, eller fräckis som de också kallas.

En fräckis har ofta ett lite barnförbjudet tema, där något går helt åt pipsvängen och en slutkläm som nästan alltid får en att skratta rakt ut.

Fräckisen här nedanför är en klassisk sådan – håll till godo!

Olle var en helt vanlig gosse i en helt vanlig familj. Olle älskade datorer och tillbringade varje minut han kunde framför sin skärm.

Frågade pappa hur han blev till

Allt tid framför datorn hade lett till att Olle inte var så påläst kring det här med blommor och bin.

Så en dag gick han ut till vardagsrummet där hans pappa Arne låg och tittade på tv. Olle frågade:

– Pappa, hur kom jag till världen?

Arne såg lite oroligt på sin son. Hur skulle han förklara detta på ett pedagogiskt och bra sätt?

”Vi möttes i…”

Pappa Arne tänkte att han kunde berätta det hela i dator-termer. På det viset skulle sonen förstå och Arne kunde undvika att använda allt för starka ord.

Han började berätta:

– Okej min son, så här gick det till. Din mor och jag möttes i ett chattrum. Vi började skriva till varandra och sedan möttes vi upp på ett internetcafé med eget rum. Då stoppade jag in mitt usb-minne i hennes usb-port. Efter en stund kom vi på att vi inte hade någon brandvägg, men då var det försent att trycka på delete. Nio månader senare dök ett litet virus upp, det var du…

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!