Fräckis: Allt går åt helvete när jägaren försöker ha ihjäl den pilska älgen

Det där med jakt är sannerligen inte lätt. Speciellt inte om du är nybörjare. Då gäller det att snabbt förstå hur djuren beter sig och att anpassa sig efter det. Annars kan det gå fullständigt åt fanders, vilket den här mannen fick erfara.

En jägare som för första gången i sitt liv skulle ut och jaga älg åker och köper ett gevär och ger sig ut i skogen. Efter ett tag ser han en stor, fin älg. Han börjar att sikta – och skjuter mot älgen.

När röken har lagt sig så är älgen borta, någon knackar jägaren på ryggen – och när han vänder sig om står älgen där och säger:
– Du får två val, antingen drar du ner byxorna och ställer dig på alla fyra, eller så dödar jag dig.

Jägaren vill inte dö så han drar ner brallorna och låter älgen göra sitt – och när älgen är klar försvinner han. Ont i baken som bara den far jägaren tillbaka till stan och köper ett maskingevär och går ut i skogen igen. Där får han syn på älgen igen, siktar länge innan han tömmer hela magasinet mot älgen och tänker:
– Men nu fick jag nog älgfan.

Då knackar någon honom på ryggen, han vänder sig om – och där står älgen och säger:
– Du vet vad som gäller…

Jägaren drar ner byxorna och älgen gör sitt och försvinner sen när han är klar. Den här gången kryper jägaren tillbaka till stan med en otrolig smärta i baken, han köper nu ett raketgevär med målsökande missil – och tänker att nu ska den där satans älgen dö.

Han går ut i skogen och hittar älgen sittandes i en skogsglänta, han tar upp raketgeväret och låser fast sitt mål – och skjuter.

Det flyger mossa och barr överallt – och när allt har lagt sig, så knackar någon på hans rygg. Där står älgen igen och säger:
– Du är inte här för jaktens skull, va?

Jag är inte mycket för jakt i vanliga fall, men den här historien tyckte jag var förbannat rolig. DELA gärna om du håller med!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!