Fräckis: 87-årige Arne berättar för läkaren att han ska bli pappa – reaktionen får gubben att störtböla

Det är alltid lika svårt att sätta fingret på. Nästan ingen kommer ihåg hur, var eller när de fick höra sin första fräckis.

Men det var nästan alltid en morbror, farbror eller farfar som berättade den. En barnförbjuden historia, med en slutkläm som fick en att skratta lika mycket som man rodnade!

Grejen med fräckisar, eller roliga historier som de ibland kallas, är att de gått i arv i flera generationer och historierna har anpassats efter sin tid.

Kvar är dock själva stommen i berättelsen, och den alltid lika snärtiga slutklämmen! Här är en fräckis som säkerligen berättats många, många gånger i olika tappningar – men som fortfarande får en att kikna av skratt.

Mycket nöje!

Arne var 87 år gammal och var nu på väg till doktorn för sin årliga koll. Arne var en pigg 87-åring och struttade glatt in på vårdcentralen.

”Aldrig varit piggare”

Arne slog sig ned i patientstolen. Doktorn tog fram sitt formulär och frågade Arne:

– Jaha Arne, hur mår vi idag då?

Arne sken upp som en sol och svarade:

– Jodå för fan, jag har aldrig varit piggare. Jag har träffat en donna också, en 24-åring. Snygg som fan. Och vet du vad, hon är gravid nu! Kan du tänka dig, jag ska bli farsa!

”Får jag berätta om…”

Läkaren tittade på Arne, ned i sin journal och sedan tillbaka på Arne. Sedan sade han:

– Får jag berätta en historia för dig? Jag känner nämligen en jägare, han är ute på jakt hela tiden. Men en morgon när han var lite stressad råkade han fästa sitt paraply på ryggsäcken istället för geväret. När han sedan låg ute i skogen så dök det plötsligt upp en stor älg. Jägaren slet fram sitt paraply, tog sikte på älgen och tryckte av. Pang! Älgen föll till marken, död.

Arne började fnissa och sa:

– Haha, bra historia men den stämmer inte. Det måste varit någon annan som sköt älgen.

Läkaren tittade nu på Arne och sa:

– Precis…

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!