67-åringen kallas ”världens vackraste farmor” – se nu när hon vänder sig om

Då och då ser man människor, både i verkligheten och på nätet, som bevisar att ålder verkligen bara är en siffra.

Oavsett om det rör sig om en person som bestiger berg, springer maraton eller slår kidsen på fingrarna i datorspel så är det fint att se när de motbevisar den allmänna bilden att ens födelseår spelar roll.

67-åriga modellen Yazemeenah Rossi har under flera år kallats för ”världens vackraste farmor,” vilket inte är så konstigt när man ser hur hon ser ut.

Men hon är också ett perfekt exempel på att skönhet inte på något vis är bundet till ungdom.

Farmodern har prytt tidningsomslag i hela världen. Men fransyskan Yazemeenah Rossi började inte jobba som modell i tonåren, som många andra fotomodeller – hon var i stället drygt 30.

Motbevisat tvivlare i över 30 år

Redan där hade Yazemeenah bevisat att man inte behöver vara jätteung för att vara modell, något hon fortsatt bevisa i över 30 års tid.

Trots att hon lyckats få jobba kontinuerligt som modell under alla dessa år, så är modellbranschen främst för de unga.

– Jag trodde det var på väg att ändras för flera år sedan men det har inte blivit så. Jag tror folk oroar sig för mycket över att bli äldre. Visst, huden ger efter för gravitationen men på samma gång blir man ju starkare och mer erfaren som människa, säger Yazemeenah till sajten Vice.

”Ålder handlar om inställning”

– Ålder är mer en inställning för mig. Har man kontakt med sitt inre barn och fortsätter vara nyfiken så får man ny energi automatiskt, säger Yazemeenah, som inte har några ”magiska knep” för att fortsätta se ungdomlig ut.

– Jag har aldrig skönhetsopererat mig. Jag mår bra så jag ser inte riktigt poängen med det, menar hon.

– Jag använder olja på huden. Jag använder rapsolja i håret. En gång i veckan skrubbar jag huden med olivolja och socker, äter en avocado om dagen och alltid ekologiskt kött och fisk. Organisk, ren mat är något jag ätit långt innan det blev trendigt, säger hon till Vice.

Så fint!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får veta att ålder bara är en siffra!