Synvillan som får tusentals att slita sitt hår: Bara 1 av 9 hittar mystiska detaljen

Synvillor och optiska illusioner kan vara oerhört underhållande. Det är fascinerande hur ens hjärna kan luras av vad man ser – och först efter en närmare titt går det att förstå vad det verkligen är som man kollar på.

Jag minns från skoltiden när vår lärare brukade avsluta lektionerna i matematik med att vi fick varsin kluring. Det var något annat än att räkna plus och minus. Man behövde alltid tänka lite annorlunda och hitta viktiga detaljer innan de där små gåtorna gick att lösa.

Ett exempel var när vi fick en illustration som föreställde ett antal trianglar. Man skulle räkna ut hur många det var i bilden – och det var verkligen inte så lätt som det låter. Jag tror att jag fick svaret 4 när det egentligen var 8 eller 9. Med andra ord är sådant där riktigt knepigt.

Samtidigt är det roligt att utmana sig själv och att få gnugga sina geniknölar. I synnerhet i en tid när datorer och teknik gör det mesta tänkandet för oss.

Bara 1 av 9 klarar det

Den här bilden (nedan) har nu fått tusentals på nätet att slita sitt hår. Den föreställer en pappa som sitter framför sin dator – och hans dotter är precis bredvid.

Men en detalj i fotot är riktigt konstig. Frågan är om du kan se vad det är!

Det här är en riktig klurig synvilla. Om du inte redan listat ut det lite märkliga så ska jag förklara det nu.

Om du kollar in bilden nedan så pekar pilen mot ett par fötter på skrivbordet. Ett par små sådana. Men är det verkligen pappans? För dottern står väl upp?

Sanningen är den att dottern INTE står upp. Vilket jag trodde hela tiden. Hon sitter faktiskt ner och det är alltså hennes fötter som man ser uppe på skrivbordet. Nu när du vet hur det ligger till kommer nog också dina ögon säga något annat än tidigare!

Tydligen är det bara 1 på 9 som vid första anblick förstår vad som försiggår i den här bilden!

Tryck nu på DELA för att bjuda dina vänner på den här lite roliga synvillan!