Nunnan blir sugen på prästen och blir avvisad – men 3 timmar senare avslöjas det förbjudna

Ibland kan det vara svårt att stå emot frestelsen. När man ser det där målet precis framför sig, men inte får sätta in den avgörande stöten. Det är den här historien ett bra exempel på.

En nunna kommer körande med sin bil ute i landsbygden. Snart får hon syn på en präst som står och väntar på bussen. Nunnan bestämmer sig för att stanna till. Hon kör in vid busshållplatsen, vevar ned rutan och erbjuder prästen skjuts till närmsta stad.

Den unga prästen tackar glatt, slänger in väskorna i baksätet och ska precis sätta sig på passagerarsätet bredvid nunnan. Men när han hukar sig ned spricker byxorna så att det vänstra knät blottas.

Nunnan har svårt att lägga band på sig när hon ser vad som händer. Hon tar sin hand och lägger den genast på prästens knä.

Han tittar på henne och utbrister: ”Kom ihåg psalm 129”.

Nunnan drar snabbt till sig handen och beklagar det inträffade. De kör vidare, men hennes ögon fortsätter vandra mot den unga prästen och hans blottade knä. En stund senare glider handen återigen från växelspaken och iväg till prästens knä.

”Kom ihåg psalm 129”, påminner prästen ännu en gång.

Nunnan ursäktar sig återigen och tar bort handen. De kommer fram och prästen kastar en menande blick på nunnan samtidigt som han tackar henne för skjutsen, tar sina väskor och säger adjö.

Nunnan gasar iväg och kör snabbt hemåt. Hon parkerar bilen, låser upp ytterdörren och skyndar in till psalmboken för att läsa psalm 129.

Där står det att läsa: ”Fortsätt prova dig framåt. Det är den enda vägen till salighet”.

Var inte blyg nu, DELA gärna om du skrattade!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!