Studie visar: Personer som gillar gin & tonic uppfattas som sexiga

Nu när solen äntligen börjar titta fram och temperaturen stiger blir kvällarna både ljusare och varmare. Innan vi vet ordet av är det sommar.

Att då sitta ute på altanen eller balkongen med något kallt i glaset tillsammans med nära och kära är svårslaget. Vad man väljer att dricka är det nog få som reflekterat över – vissa gillr en gin och tonic medan andra föredrar ett glas svalkande rosé, helt enkelt.

Men faktum är att valet av dryck spelar in till viss del. Enligt forskning så uppfattas nämligen gindrickare som extra sexiga av sin omgivning.

Att unna sig ett glas starkt så här under ljusa sommarkvällar är vi nog många i Sverige som gör. Vi har så kort sommar att det gäller att passa på när tillfälle ges helt enkelt – och det är inget fel med det.

Sexiga och aggressiva

Vad man helst svalkar sig med i sommarvärmen kan säga något om oss som personer har man nog inte tänkt på sådär jättemycket.

Men nu visar en studie utförd av forskare vid Bangor University och King’s College London att gin-älskare anses vara sexigare av sin omgivning än till exempel vin- eller öldrickare.

I studen deltog över 30 000 personer från 21 olika länder. Deltagarna fick svara på frågor kring dryckesvanor och hur de se ser på sällskapet de dricker med.

Utöver att vara sexigare så anses gt-sörplarna även vara lite mer aggressiva, enligt Unilad.

Bild: Shutterstock

Vindrickare älskar livet

”Att ta reda på hur alkohol påverkar oss på olika sätt är viktigt för att kunna dra slutsatser kring hur människors känslor spelar in i dryckesval – och hur de skiljer sig åt från person till person”, skriver forskarna i MBJ Open Journal.

Samma studie visade att personer som hellre avnjuter ett glas vin eller en kall öl uppfattas som riktiga livsnjutare av sin omgivning.

Drick lugnt

Sådan här forskning bör man kanske alltid ta med en nypa salt, men det är ändå intressant att veta hur man uppfattas av de man sitter tillsammans med, beroende på vad man dricker.

Vill man uppfattas som lite sexig en kväll är det bara att beställa in en klassisk GT!

Bild: Shutterstock

Dock ska man nog ha i åtanke att man alltid bör dricka med måtta – för ingen tycker att en fyllbult är speciellt sexig.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får vara lite sexiga i sommar!