17 saker som alla tjejer säger men som killar aldrig någonsin förstår – nummer 9 borde ingå i ett lexikon

Män och kvinnor har givetvis en hel del gemensamt, men det finns dessutom rätt mycket som skiljer oss åt. Exempelvis finns det en studie som visar att fler än nio av tio killar anser att tjejer har sina egna sätt att uttrycka sig på om man jämför med män.

Därför har vi här (givetvis med en klackspark, det här är ingen exakt vetenskap, ta det med en nypa salt) listat 15 saker som kvinnor ofta säger, men som män alltid missuppfattar.

Det här kan alltså användas som ett facit för killar om de någon gång stöter på patrull med vad en kvinnlig bekant eller partner säger. Det gäller att tyda deras uttalanden på rätt sätt – även om det inte är det lättaste!

Igenkänningsfaktorn är skrämmande hög – i alla fall för mig!

1. ”Det är inget!”

Okej, nu är det röd signal. Det här betyder alltså precis tvärtom. Det är verkligen något – och du borde förstå det innan du ställer ytterligare en fråga.

2. ”Tycker du att jag passar i det här?”

Det här betyder ”Tycker du att jag är ful?” alternativt ”Tycker du att jag är tjock?”. Så tänk för Guds skull efter innan du svarar på den här frågan!

3. ”Det är ingen fara, du gör som du själv vill!”

Här gäller det att inte göra som man själv vill. Helst ska du inte lämna hennes sida under de närmaste timmarna. För toabesök? Nja, tveksamt. Men vad du än gör – glöm vänner, roliga aktiviteter och annat.

4. ”Mm visst…”

Ofta ett lite tveksamt ”ja” – och det är synonymt med ”nej”. Så hör du det här som svar på en fråga, typ om du kan sätta på fotbollsmatchen, så bör du svara något i stil med: ”Nej, förresten, jag pratar hellre med dig”.

5. ”Det hade varit kul om vi…”

Det här betyder att hon redan bestämt sig för vad ni ska göra. Det är inte förhandlingsbart. Sannolikt är det redan bokat. Kan översättas till: ”Vi kommer att…”.

6. ”Jaja, skit samma!”

Diskussionen är nu över och ämnet ska inte beröras igen på minst 3–4 dygn. Det är även viktigt att komma ihåg att hon vann argumentationen i och med det här avslutet.

7. ”Nja, jag är inte så hungrig…”

Men kommer du hem med mat till dig själv – och inte till henne – så kan du packa dina väskor och leta nytt boende. Det här betyder nämligen att hon snart kommer att bli hungrig – och då jäklar ska det finnas mat nära till hands!

8. ”Lyssnar du ens på vad jag säger?!”

Nu jäklar får du ta och spänna upp öronen, för nu är hon nära bristningsgränsen. Efter den här kommentaren så är du inte tillåten att ställa frågor angående det aktuella ämnet på en bra stund. Då har du inte lyssnat.

9. ”Det är helt upp till dig…”

Men väljer du fel så kan du dra åt skogen! Här har kvinnan en bestämd uppfattning kring vad hon vill och vad du bör göra. Det gäller att överväga nästa steg oerhört noggrant. I grund och botten är det, givetvis, inte upp till dig.

10. ”Jag är klar om 3 minuter!”

Lägg på en nolla och räkna med en halvtimma. Kanske mer. Du har tillåtelse att försöka skynda på hennes fixningsprocess om ungefär en timma. Innan dess bör du hålla dig undan. Viktigt också att om ni blir sena, så är det ditt fel.

11. ”Men tack då…”

Det här betyder att du är en jäkla idiot som nu gör bäst i att be om ursäkt. Ett vanligt ”tack” är betydligt mildare och kan till och med betyda just ”tack” – men när det omgärdas av orden ”men” och ”då” så är det läge för att se upp.

12. ”Nej, glöm det…”

Du har gjort bort dig och borde be om ursäkt. Det du har missat, eller glömt bort, att göra har hon sannolikt gjort – och det kan du vänta dig att få höra X antal gånger de närmaste dagarna.

13. ”Vi måste prata…”

Åh herregud! Nu jäklar gäller det att stålsätta sig, för nu är det på riktigt kris. Nu väntar en stund som kommer att få dig att önska att du aldrig föddes. Ett tips är att vara så tillmötesgående det bara går. Målet här är överlevnad.

14. ”Måste du göra det här nu?”

Hon kunde lika gärna skrika: ”Sluta genast!”. Nu har du gjort bort dig rejält och tänker helt fel prioriteringsmässigt. Det finns viktigare saker att fokusera på, helt enkelt.

15. ”Jag är inte arg…”

Det här betyder ungefär: ”Jag är så jäkla förbannad att jag funderar på att strypa dig – och det gör mig ännu mer arg att du inte kan se det, din förbannade idiot!”. Nu gäller det verkligen att vakta sin tunga!

 

16. ”Kan vi inte bara sluta bråka?”

Här kan du faktiskt känna dig stolt, för den här kommentaren innebär att du vunnit argumentationen, men det skulle hon givetvis aldrig erkänna. Så i stället för att låta dig gå vinnande ur ”bråket” väljer hon att avsluta tvärt – och kan därmed i efterhand hävda att det blev oavgjort.

17. ”Jag har lite huvudvärk…”

Rör henne inte, men ställ med jämna mellanrum frågor om hon vill ha något. Kom ihåg att inga av hennes krav är orimliga. Du ska inte under några som helst omständigheter vara närgången – om hon inte tydligt ber om det. Efter den här kommentaren är dock sex lika sannolikt samma kväll som att tjejen erkänner att du har rätt vid nästa gräl.

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen för att sprida det här vidare till dina manliga vänner som garanterat kommer ha nytta av den här listan!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!