Rolig historia: Chefen skämmer ut blyge Erik inför alla kollegor – svarar med 1 ord som tar ner idioten på jorden

Jag tror att de flesta någon gång råkat ut för en riktigt ihärdig försäljare – som vägrar att ge sig, vad du än säger.

Ofta handlar det om erbjudanden och priser som helt enkelt låter alldeles för bra för att vara sanna – och säljarna är vanligtvis skickliga på att få saker och ting att låta bättre och mer fördelaktiga än de egentligen är.

Då blir utmaningen att klara av att stå emot, så att man inte blir blåst eller lägger pengar på något som man faktiskt inte behöver. Annars kan man lätt ångra sig i efterhand.

Samtidigt gäller det att komma ihåg att försäljare bara gör sitt jobb. Det måste man så klart ha respekt för – och som potentiell kund finns det sällan anledning att vara direkt otrevlig.

Att artigt, men bestämt, tacka nej duger oftast mer än väl.

Den här roliga och fiktiva historien handlar om en blyg försäljare uppifrån Norrland. Till en början tyckte jag riktigt synd om mannen, men när jag kom till slutet så kunde jag inte sluta att skratta! Så förbannat klockrent – och det absolut roligaste jag läst på mycket länge!

Erik sökte jobb i storstan

Det var Erik, en ung kille från en liten stad i norr, som flyttat till Stockholm och gick in på ett gigantiskt varuhus med mängder av olika avdelningar för att försöka söka nytt jobb.

Han fick direkt komma på intervju hos chefen som frågade:

– Har du någon erfarenhet av försäljning?

– Jadå, i min förra stad jobbade jag ett tag som dammsugarförsäljare, svarade den unge mannen.

Chefen var ännu inte övertygad, men tyckte om Erik och bestämde sig för att i alla fall ge honom chansen.

– Du får börja i morgon 09.00. Jag kommer ner från kontoret när vi har stängt så kan vi gå igenom hur det gick för dig, sa han.

Flickr

Eriks första dag på jobbet var tuff, men han tog sig igenom den. När varuhuset hade stängt kom då chefen förbi och samlade alla sina anställda.

– Hur många kunder har handlat av dig i dag? frågade han den nye försäljaren.

Kände sig lite skamsen

Erik rynkade på pannan, stirrade ner i golvet och suckade fram ett svar:

– En.

Chefen:

– Va?! Bara EN?! Våra säljare har ungefär 20 till 30 kunder vardera varje dag. Det här måste du bättra på väldigt snabbt om du vill ha kvar ditt jobb. Vi har oerhört höga krav på vår försäljning här i storstan. En kund om dagen hade kanske varit okej där du kommer från. Men du är inte på vischan nu, grabben. Skärp dig, för tusan!

Den unge mannen lyssande på klagomålen, men fortsatte att stirra rakt ner i golvet. 

Den argsinte chefen kände sig då lite skamsen efter att ha skällt ut honom så redan under den första dagen och frågade därför lite avmätt:

– Så hur mycket drog vi in på din försäljning då?

Erik tittade upp och svarade skamset, med viskande röst:

– 1 507 934 kronor.

Sålde några fiskekrokar

Chefen skrek till av chock:

– Över 1,5 miljoner kronor?! Vad fasen sålde du egentligen?!

Flickr

Den unge mannen förklarade:

– Först sålde jag några fiskekrokar till honom. Sedan ett fiskespö som han kunde ha till sina nya krokar. Då frågade jag var han skulle fiska och när han sa att han skulle ut i skärgården förklarade jag att han behövde en båt. Då gick vi ned till båtavdelningen och där köpte han den nya med tvåtaktsmotor. Sedan sa han att han inte tyckte att hans bil höll måttet och därför gick vi in till fordonsavdelningen och köpte en ny Mercedes för några hundra tusen.

Chefen flämtade:

– Så det kom in en kille som skulle köpa fiskekrokar … och du sålde på honom en båt och en spillrans ny bil?!

Erik svarade:

– Nej, nej. Egentligen kom han in för att köpa tamponger till sin flickvän. Men då sa jag: ”Kompis, den här veckan är du körd ändå, så du kan lika gärna åka och fiska…”

Dagen därpå blev Erik befordrad… 

Snåla inte nu, DELA gärna med dina vänner!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);