Rektorn försöker läxa upp eleven som alltid är sen. Det pojken svarar då visar att barn alltid är smartare än vuxna.

Lilla Johnny brukade alltid vara sen till skolan och vad som var ännu värre var att han alltid hade en stor lögn som förklarade varför han var sen.

Så en dag fick hans lärare nog av alla lögner och beklagade sig för skolans rektor. Rektorn sa då till läraren att nästa gång pojken var sen skulle hon skicka Johnny till honom. Han skulle nämligen berätta en lögn för pojken som var så stor att han aldrig mer skulle våga dra en egen lögn.

Nästa dag dök Johnny upp i klassen två timmar för sent.

”Jag var två timmar för tidig idag så jag hade lite tid för att gå och fiska i dammen på min väg till skolan. Jag fångade en 7 kilo tung öring och var tvungen att ta med den hem. Om jag inte rensade den och frös in den skulle min mamma ha blivit riktigt arg. Det är därför jag är så sen”, förklarade pojken.

Läraren tog omedelbart med honom till rektorns kontor och förklarade vad Johnny precis berättat.

Rektorn bad då Johnny att sitta ner och sedan berättade han om sin egen resa till skolan den dagen:

”Nu ska du få höra en historia Johnny. Jag gick igenom parken på min väg till skolan idag när jag plötsligt hörde något bakom mig. När jag vände mig om stod där en gigantisk grizzlybjörn. Den var 7 meter hög och hade 15 centimeter långa huggtänder. Han tänkte äta upp mig Johnny! Men plötsligt kom en liten hund springande ur buskarna, hoppade upp och attackerade björnen. Hunden dödade grizzlyn och åt sedan upp hela björnen framför mina ögon. Vad säger du om det Johnny?”

”Jag vet”, svarade pojken lugnt ”det var min hund Fido. Det är den tredje björnen han äter upp den här veckan.”

Källa: Hrtwarming

Publicerad av Ett gott skratt förlänger livet, gilla gärna: