Psykiatern frågar varför norrlänningen dricker – hans galna avslöjande får mig att skratta

Det kan bli riktigt komplicerat om två inom samma släkt fattar tycke från två från en annan släkt. Då börjar termerna slingra ihop sig och man vet snart inte vad man är till andra.

En norrländsk man hade bokat tid hos en psykiater på grund av sina rejäla alkoholproblem. När han kallades in från väntrummet blev han ombedd att sätta sig i soffan.
– Kan du berätta för mig varför du dricker så mycket? frågade psykiatern.
– Jag ska försöka förklara det hela, sa patienten och lutade sig tillbaka.

Sedan satte han igång:
– Jag blev förälskad i en änka som hade en vuxen dotter. Jag gifte mig med änkan och strax därefter gifte sig min far med min styvdotter. Då blev min fru och jag svärföräldrar till min far. Efter en tid fick min styvmor, alltså min frus dotter, en son. Den pojken blev naturligtvis min bror, eftersom han är min fars son. Men han är också son till min frus dotter och därför blir min fru pojkens mormor – och jag blir morfar till min bror. Så fick min fru och jag en son, som då blir min fars svåger. Min sons storasyster är ju även hans farmor, eftersom min far är hans farfar. Min far är alltså mitt barns svåger eftersom hans syster är min fars fru. Jag är alltså bror till min egen son. Min son är min farmors brorson och jag är farfar till mig själv. Jag är bror till min far och samtidigt både son och far till honom. Min fru är min styvmor, mor, svägerska och styvdotter. Jag är far och son till mig själv.

Psykiatern såg förskräckt ut:
– Tack, jag förstår varför du dricker. Fortsätt med det…

Var inte snål nu, DELA den här med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!