Parkeringsvakten blev mångmiljonär – när det avslöjas hur inser jag det helt geniala

Det gäller att våga att ta risker för att kunna bli framgångsrik. Håller man sig bara till sina vanor och låter livet rulla på så får man sällan de riktigt stora genomslagen i livet. Givetvis ska man försöka sköta allt inom lagens gränser, men ibland kanske det kan vara värt att tänja lite på vad som är tillåtet.

Det här är en historia som florerat på nätet i många år. Huruvida den är sann eller inte verkar det vara få som vet, men det är en klassiker som jag fortfarande tycker om! Det vore häftigt att vara så här smart och iskall på samma gång!

Utanför djurparken i Bristol, England, finns det en parkeringsplats för 150 bilar och 8 bussar. Under 25 år har parkeringsplatsen styrts av en trevlig biljettinspektör. Han tog hand om parkeringsavgiften – 15 kronor för bilar och 65 kronor för bussar.

Så en dag, efter att ha varit på jobbet varje dag de senaste 25 åren, dök inte biljettkontrollanten upp på jobbet. Administration på djurparken kontaktade därför kommunen och rapporterade att biljettinspektören inte varit på arbetet den senaste veckan.

Kommunen undersökte saken och svarade att det var djurparkens eget ansvar att ta betalt för sin parkering.

Djurparken förstod ingenting. Det svarade omedelbart tillbaka att parkeringsvakten som alltid har arbetat där, han var anställd av kommunen. Men kommunen å sin sida vägrade ge sig. Den biljettkontrollant som har arbetat vid djurparken i 25 år har aldrig varit anställd av kommunen.

Medan allt detta tjafs pågick i England, satt en man i en lyxig villa någonstans vid kusten i något land vid Medelhavet. En man som uppenbarligen har köpt sin egen biljettmaskin och på eget initiativ kommit till parkeringen för att ta betalt.

Uppskattningsvis har mannen tjänat runt 5 000 kronor varje dag – i 25 år.

5 000 kronor, 7 dagar i veckan de senaste 25 åren. Det blir många miljoner kronor sammanlagt!

DELA om du också tycker att den här mannen var smart!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!