Optisk illusion: Kan du se vilken zebra som huvudet tillhör?

Synvillor, eller optiska illusioner som de också kallas, är så himla speciella. Man fastnar med blicken på dem och man kan inte sluta titta förrän man klurat ut vad det är med bilden som lurar ögat.

Att skapa en optisk illusion i ett ritprogram på en dator är inte särskilt komplicerat – desto häftigare är det när de uppstår av naturliga orsaker.

Då blir man verkligen tagen över hur otrolig vår värld faktiskt kan vara. Ta bara bilden här nedanför till exempel – den har förbryllat människor över hela världen.

Vi har tidigare skrivit om en hund som på ett enkelt och naturligt sätt dolde sig i en park på ett sätt som gjorde krabaten otroligt svår att hitta – även om den inte medvetet hade gått och gömt sig.

Reste genom Namibia

Nu finns ytterligare en makalös synvilla hämtad från djurriket.

Det var när den israeliska studenten Gal reste genom Namibia som han stötte på ett gäng zebror, skriver Daily Mail.

Gal var snabbt framme med kameran för att föreviga det häftiga ögonblicket – men när han tittade på bilden såg det ut som att två zebror var siamesiska tvillingar. Det framstod i alla fall som att de hade samma huvud. Så kunde det väl ändå inte vara?

Ståtliga zebror

Nej, en bild som togs sekunder senare avslöjade hur det låg till, men frågan är om du kan se vilken av zebrorna som huvudet tillhör?

Deras häftiga ränder gör det otroligt svårt att se – och här får man ta fram både falkblicken och geniknölarna.

Kan du se vilken av zebrorna som huvudet tillhör? Här är bilden.

Bild: Twitter

Det är absolut inte enkelt, många får helt enkelt bara chansa – men i och med att det bara finns två alternativ så är oddsen ganska goda för att du ska ha rätt.

Här är rätt zebra

Nedan visar vi nu bilden som studenten tog sekunden senare – den ger också svar på frågan.

Bild: Twitter

Som du kan se i det här fotot så backar ”zebra B” ut bakom ”zebra A”. Då, när illusionen bryts, ser man plötsligt båda huvudena. Därför kan man också konstatera att det var zebran till vänster vars huvud man såg i den första bilden.

Så var ditt svar ”zebra A” så hade du alltså rätt.

Vilken otroligt häftig bild, vilken fantastisk synvilla – och vilka makalöst vackra djur!

Tryck nu på DELA-knappen för att se om dina vänner är lika skarpsynta som du!