Någonstans i den här bilden döljer sig en orm, men väldigt få kan hitta den – är du en av dem?

Synvillor och optiska illusioner har fascinerat människan i massor av år, men på senare tid har den här typen av utmaningar blivit extra populära på nätet.

Det kanske inte är så konstigt heller då de flesta nog tycker att det är roligt och intressant att utmana sig själva. Att sedan jämföra sina resultat med andra kan väcka en extra tävlingsgnista.

En herpetologstudent från Florida i USA som heter Helen var för en tid sedan ute och letade ormar i vildmarken – och lyckades då stöta på en giftig art.

Det var givetvis tur att hon hann märka den innan det var för sent – och det var dessutom imponerande gjort då den var extremt väl kamouflerad bland löv och kvistar på marken.

Hon la upp en bild på sociala medier som fått nätet att koka – så svår är ormen att hitta!

Så – lyckas du?!

Bildkälla: Twitter/@SssnakeySci

Om du inte lyckades hitta ormen i den här första bilden ska du absolut inte skämmas. De flesta lyckas inte – men när du stirrat länge nog och inte orkar längre, så bjuder vi på svaret nedan!

Det sjuka är att det även med den röda markeringen inte är helt lätt, men kolla en stund så ska du nog se ormen!

Otroligt fascinerande hur djur kan kamouflera sig på det här viset i naturen, men dessutom lite obehagligt när det handlar om sådana arter som kan vara farliga.

Se nu till att trycka på dela för att utmana dina kära vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!