Kollade porr och klädde av sig naken på flyget – nu är 20-åringen gripen av polis

Att flyga är ganska speciellt och det är utan tvekan så att man befinner sig i en lite udda miljö. Det är instängt, ganska trångt, man sitter bland massa främlingar – och det gäller verkligen att alla sköter sig för att det ska bli trivsamt.

Men det klarar inte alla. De flesta av oss som flugit en del i våra liv har nog upplevt hur det är att hamna bredvid en jobbig eller störande medpassagerare. Det kan verkligen förstöra en hel flygning – och speciellt om man ska resa långt så gäller det att hålla tummarna för att det är vettiga resenärer man har omkring sig.

En 20-årig man från Bangladesh greps i lördags efter att han skapat kaos ombord på ett flygplan mellan Kuala Lumpur och Dhaka, skriver New Straits Times. Mannen bor annars i malaysiska Cyberjaya där han studerar – men skulle nu hem på besök.

Han ska direkt efter att planet hade lyft ha börjat bete sig märkligt och omgående dragit till sig uppmärksamhet från andra passagerare, men när man nådde marschhöjd tog han det ett steg längre genom att klä av sig helt naken och börja kolla porr i sitt säte. Mannen ska ha varit helt oberörd av att det var fullt av andra resenärer runt honom.

Efter en kort stund märkte kabinpersonalen vad som försiggick – och man bad då studenten, snällt men bestämt, att sätta på sig kläderna igen. Strax därpå reste han sig dock för att gå på toaletten – men försökte då krama en av kvinnorna som arbetade ombord. Efter ett nytt försök minuterna senare fick han åter en tillrättavisning.

”Tog kontroll”

Mannen ska då ha blivit aggressiv och försökt attackera en ur personalen med våld. Några bland passagerarna samt flera som arbetade ombord lyckades tillsammans dock få kontroll på 20-åringen – och kunde binda fast honom i ett säte till dess att man hade landat.

Tack vare att planet inte var helt fullt kunde de som satt närmast honom dessutom få flytta sig till platser längre bort.

Bildkälla: NSTP

Så fort planet hade landat så kunde mannen gripas av bangladeshisk polis. En talesperson för bolaget Malindo Air säger i ett uttalande:

– Personalen ombord följde standardproceduren genom att man tog kontroll över mannen så att han inte kunde störa andra passagerare. Så fort det var möjligt blev han omhändertagen av säkerhetspersonal på marken – och han har nu placerats i häkte av myndigheterna. Vi kommer att fortsätta jobba för att alla ska känna sig så trygga som möjligt när de reser med oss.

Har du någon egen erfarenhet från att ha hamnat bredvid en jobbig medresenär? Dela gärna med dig av en egen anekdot i kommentarsfältet, eller tryck på dela-knappen om du helt enkelt bara håller med om att detta var helknasigt!