Illusionen som får tusentals att slita sitt hår – hur många svarta prickar lyckas du hitta?

Det lite svårbegripliga och mystiska har fascinerat människan under århundraden och att brinna för utmaningar och att lösa problem känns verkligen som något de flesta är födda med. För många av oss är det viktigt att vinna när tävlande drar igång – och det kan ju till och med vara roligt att testa sig själv.

Just synvillor och optiska illusioner är något som verkligen kan trollbinda. Då gäller det verkligen att få hjärnan och ögonen att samarbeta för att lösa kluringen man ställs inför.

En riktigt lurig utmaning som florerat på nätet ett tag är den här illusionen (nedan) som skapades av Will Kerslake. I den handlar det om att hitta svarta prickar. Många tror att bilden rör på sig, men den är faktiskt statisk – och den utmanar verkligen ens så kallade perifera syn. Det innebär att när man fokuserar på en prick, så tenderar de andra att försvinna.

Så – hur många svarta prickar kan du hitta (svaret kommer längre ner)?

Bildkälla: wikr.com

Det är imponerande om du hittade så många som 10 prickar, men rätt svar är till och med 12! Jag fick det bara till 7, så jag har verkligen förståelse för om du får med alla. En övervägande majoritet lyckas inte hitta alla prickar!

Tryck gärna på dela-knappen för att utmana dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!