Illusionen som får tusentals att slita sitt hår – hur många flickor är det på bilden?

Optiska illusioner och synvillor har fascinerat människor i massvis av år. De kan verkligen skapa små kaos i våra huvuden och ofta tar det ett tag att komma underfund med vad det egentligen är man ser.

En optisk illusion som under den senaste tiden spridits som en löpeld på nätet lades från början upp på Instagram av fotografen Tiziana Vergari. Hon undrade då hur många flickor som hennes följare trodde syntes i en bild – och olika svar, spekulationer och chansningar började strömma in.

Kan du se hur många tjejer det är i bilden?

Bildkälla: Tiziana Vergari

När jag kollat runt på nätet att allt från 2 till 11 varit tänkbara svar. Folk har haft intressanta sätt för att försöka reda ut det hela, bland annat genom att studera flickornas klädsel. Det här har engagerat tusentals – och människor verkar ha slitit sitt hår i desperata försök att lösa det hela.

I och med att de har klätt sig i samma färger och är tämligen lika till utseendet så blir det riktigt klurigt.

Nedan kan du se ett kort videoklipp där man på engelska reder ut det hela, men längre ner skriver vi dessutom ut svaret på svenska!

Rätt svar är alltså 2!

Jag trodde faktiskt att det var fler flickor i bilden, men speglar och hur tjejerna är placerade gör det riktigt knepigt. De i bilden är Tiziana Vergaris 2 döttrar.

Utmana nu dina vänner och tryck på dela-knappen!