Hjärngympa: Få svenskar klarar detta test – men kan du se vad som är fel i den här bilden?

När man var liten och gick i skolan ägnade man snudd på hela dagarna åt problemlösning. Hjärnan gick helt enkelt på högvarv hela tiden, vilket gjorde att man dels lärde sig mycket, och dels blev ganska kvicktänkt.

Idag är det många år sedan man satt i skolbänken, och hjärnan kan ibland kännas lite långsam när man ställs inför ett problem av de slag man höll på med i skolan.

Därför är det bra att med jämna mellanrum ge det gamla hjärnkontoret en kluring eller två så att man håller sig pigg och fräsch i knoppen, vilket man ju vill.

Idag använder vi mest hjärnan till att hålla koll på alla vardagsbestyr. Det ska tvättas, lagas mat, skjutsas barn och allt däremellan.

Men då och då behöver man få koppla bort allt sådant och motionera hjärnan med lite problemlösning.

Fullt fokus gäller

Exakt vilken typ av hjärngymnastik man ägnar sig åt är mindre viktigt, huvudsaken är att man gnuggar geniknölarna en stund då och då.

Kollar man lite på nätet så hittar man snabbt en mängd olika kluringar att sätta tänderna i. Det är allt ifrån korsord till synvillor och gamla matteuppgifter från skoltiden.

Det viktigaste när man löser dessa kluringar är att man hela tiden är fokuserad, och inte låter något störa en.

Kan du se vad som är fel?

Här kommer då dagens kluriga utmaning. Nedanför här så kan vi se en bild på två kameler som är ute och traska i öknen. Solen gassar på kamelerna, som ändå ser ut att trivas.

Men någonting i bilden är fel. Kan du hitta felet? Här är bilden.

En liten detalj felar alltså. Men vad kan det vara? Tänk efter noggrant. Här nedanför förklarar vi allt.

Här är felet

Har du kommit fram till ett svar? Oroa dig inte om du inte hittat ett svar, väldigt många lyckas inte lösa den här uppgiften.

Här nedan kommer bilden som förklarar vad som är fel.

Där! Ser du det nu? Kamelerna har inga skuggor! Med tanke på hur solen skiner så borde det verkligen vara två skuggor på kamelerna.

Hade du rätt? Grattis till dig i så fall!

Tryck nu på DELA-knappen och bjud dina vänner på lite härlig hjärngymnastik idag!