Han skulle stoppa tjuven. Hängde sig fast på taket i 90 km/h i bara kalsonger.

Självaste Die Hard-hjälten Bruce Willis hade aldrig klarat det, enligt polisen.
Men en 25-årig bilägare i Kristiansand i Norge lyckades – hans filmliknande trick i enbart kalsongerna fick stopp på en biltjuv.

Det var mitt i den iskalla natten som norrmannen vaknade av att någon startade hans bil, rapporterar TV 2 i Norge. Och 25-åringen tänkte inte två gånger. I bara kalsongerna sprang han ut i minusgraderna. Ingen skulle få stjäla hans bil!

Mannen fick tag i bildörren och lyckades hålla sig fast, trots att tjuven hade börjat köra. Efter ett tag klättrade han upp på taket – som en riktig actionhjälte. Där höll han sig fast, samtidigt som biltjuven körde i upp till 90 kilometer i timmen. Det var dessutom 17 grader kallt så att ligga på ett biltak i nästan bara mässingen kan inte ha varit den bekvämaste upplevelsen.

25-åringen klamrade sig fast i flera kilometer, men snart tog han nästa steg i utvecklingen mot att konkurrera ut Sylvester Stallone, Vin Diesel och gänget. Han lyckades hasa ner över bilens bakre del och krossa bakrutan med ena knät. Han fick sen tag på chauffören och bilen kraschade in i en bro, där biltjuven försökte smita. Men ägaren gav sig fortfarande inte. Blodig och kall höll han fast tjuven tills polisen kom.

– En otrolig historia. Bruce Willis hade aldrig klarat detta, säger Jan Nesland, stationschef vid polisstationen i Randesund, till TV 2 och Fedrelandsvennen.

Mannen fördes till sjukhus, blodig och nedkyld, men mår bra. Vi får se om han dyker upp i någon actionfilm framöver.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!