Gubben tror att Gud tänder ljuset åt honom när han ska pissa om nätterna – fruns kommentar är klockren

Har man en stark tro kan det få vissa att titta på verkligheten på ett lite udda sätt. Det kan bli så att man inte riktigt ser saker för vad de egentligen är. Är man dessutom lite sömnig på det så kan det hända underliga grejer.

Den 73-årige pensionerade kyrkoherden var på sin årliga hälsoundersökning. Alla tester kom tillbaka med normala resultat och doktorn gick igenom dem tillsammans med honom.
– Ja du Erik, allt ser bra ut fysiskt. Hur har du det mentalt och känslomässigt? Är du lugn och nöjd med dig själv. Och hur har du det med tron nuförtiden?
– Gud och jag har en väldigt fin relation. Han vet att jag ser dåligt nu för tiden, så han har fixat så att när jag går upp mitt i natten till toaletten så ”poff” – tänds ljuset! Och när jag har kissat klart så ”poff” – slocknar det igen!
– Fantastiskt! Det låter ju väldigt bra, sa doktorn.

Några dagar senare ringer han till Eriks fru:
– Goddag Anna. Erik har riktigt fina värden och verkar må bra på alla sätt. Anledningen till att jag ringer är hans relation till Gud. Är det verkligen sant att när han går upp för att göra sina behov på natten så ”poff” – tänds ljuset på toaletten? Och när han är klar så ”poff” – släcks det igen?

Eriks fru suckade:
– Den gamle token. Han har börjat pissa i kylskåpet igen…

Skrattade du? DELA då gärna!

BONUS: En till rolig historia (klicka igång klippet nedan)!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!