Forskare: Så många män tänder på sin partners pruttar

Släppa en brakare. Fisa. Prutta. Som ni vet vid det här laget har kärt barn många namn. Vad man än kallar det så är det ett faktum att vi alla släpper väder med jämna mellanrum.

Det är dock inget man gör bland folk, utan man får gott stiga undan och om man känner att det trycker på.

En prutt kan som bekant lukta riktigt jäkla illa och då gör man nog bäst i att göra det i ensamhet. Eller? En studie visar nämligen att förvånansvärt många män som tycker det är attraktivt när ens partner pruttar.

Den genomsnittliga människan pruttar ungefär 20 gånger per dygn. Det är en hel del gas som läcker ut med andra ord, men det är faktiskt inget att skämmas över.

Tänder på pruttlukt

Det är nödvändigt och alla gör det. Sedan kan man givetvis diskutera var och när det passar sig bäst.

Senior Living har undersökt vad människor tycker och tänker om fisar och ja, det är en seriös studie.

Studien visar bland annat att hela elva procent av männen, det vill säga var nionde man, går igång på att deras partner fiser.

Det är dock inte lika eftertraktat hos kvinnor. Endast tre procent av dem ser det attraktiva i att en pojkvän pruttar.

Bild: Shutterstock

Män gladare i pruttar

Män verkar överlag vara större entusiaster av att man ska släppa väder inför varandra i en relation.

Den enligt undersökningen genomsnittliga mannen väntar 6,5 månader innan han lägger sin första brakare när partnern är närvarande.

Kvinnan, å andra sidan, håller på det i 1,3 år. Vi talar alltså om cirka den dubbla tiden!

Avvaktar med bajset

Samma princip gäller det när kommer till att bajsa för första gången hos sin pojk- eller flickvän. Medan män nöjde sig med att vänta 4,5 månader så tog det den genomsnittliga kvinnan hela 9,4 månader innan det var dags att lägga en kabel.

Bild: Shutterstock

De 1 009 deltagarna i studien var till 44 procent män, 50 procent kvinnor och sex procent ville inte ange sitt kön. Åldrarna varierade från 18 till 80 år.

Samtidigt som man givetvis vill vara attraktiv, fräsch och sexig för sin partner – och inte ösa på med både bajs och pruttlukt direkt – så måste vi alla komma ihåg att det här faktiskt är något i grunden väldigt naturligt. Nöden har ingen lag!

Tryck nu på DELA-knappen för att sprida den här viktiga informationen till din älskade partner!