Det finns bara ett svar, men de flesta vuxna klarar inte mattegåtan – gör du?

Att man glömmer bort det ena och det andra från åren i skolbänken är inte direkt någon ovanlighet. Och om det är något som många av oss tycks ha extra svårt att minnas i detalj flera år senare, då är det matematik.

Kanske har det att göra med att man högst sällan använder kunskaperna i praktiken. Visst, om det gäller växelpengarna i mataffären så är det väl lämpligt att kunna jobba lite plus och minus – men volymer i simbassänger eller derivatans funktioner är ju knappast något som gemene man har behov av att dryfta kring i det dagliga livet.

Därför är det inte heller särskilt konstigt att den här mattegåtan (nedan), som just nu gör stor succé på nätet, får de allra flesta att klia sig i huvudet.

Vid en första anblick känns det kanske inte så komplicerat – släng ett öga på en till synes enkel ekvation och räkna ut svaret.

Men det finns naturligtvis en anledning till att just denna mattegåta får de flesta vuxna att klia sig i huvudet.

För det var ju det här med räkneregler och i vilken ordning man egentligen ska göra saker och ting för att leverera korrekt svar på ett tal.

Matte är en färskvara – och hemligheten ligger alltså i att många på nätet har glömt några räknekunskaper från skolåren.

Bara här på kontoret är vi många som har testat och visst gissar många fel.

Ta dig lite tid och prova du också. Klarar du att lösa uppgiften här under?

Hur gick det, löste du utmaningen? Berätta i kommentarsfältet – och glöm inte att trycka på dela-knappen för att utmana dina vänner och se hur det går för dem!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!