Deras 15-årige son kommer hem med en ny Porsche. Förklarningen är guld.

En 15-årig pojke kom hem med en splitterny Porsche en dag. Hans föräldrar blev givetvis upprörda och började skrika på pojken, ”Var har du fått bilen ifrån?”

Lugnt och samlat svarade pojken, ”Jag har köpt den.”

”Med vilka pengar!?” krävde föräldrarna att få veta. ”Vi vet vad en Porsche kostar!”

”Nåja”, sa pojken. ”Den här bilen kostade mig bara 150 kronor.”

”Vem tusan skulle sälja en bil som den där för 150 kronor?”, sa föräldrarna, som vid det här laget var ursinniga.

”Det var damen längre upp på gatan,” sa pojken lika avslappnat som tidigare. ”Jag vet inte riktigt vad hon heter men när hon såg mig cykla förbi på väg hem från skolan stannade hon mig och frågade om jag inte ville köpa Porschen för 150 kronor.”

”Herregud!” utbrast mamman. ”Kvinnan måste vara en barnaroverska. Vem vet vad hon kommer hitta på härnäst? Jonny, nu får du gå dit och ta reda på vad allt det här handlar om.”

Pojkens far instämde med modern och gick upp för gatan för att tala med kvinnan. När han kom fram hittade han henne utanför huset i sin rabatt där hon satt och planterade blommor.

Pappan förklarade vem han var och sitt ärende. ”Varför sålde du en Porsche till en 15-åring för bara 150 kronor!?”

Kvinnan tog av sig sina trädgårdshandskar och svarade.

”Imorse fick jag ett telefonsamtal av min man. Jag trodde att han var bortrest i affärer med det visade sig att han har rymt med sin sekreterare till Hawaii och att han inte har några planer på att komma tillbaka. Han påstod att han var fast där nere och bad mig sälja hans Porsche och skicka pengarna… Så det gjorde jag.”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!