Dagens kluring: Kan du få de här tändstickorna att bilda siffran 6 – utan att bryta av dem

Nu när det är mörkt och kallt ute, är man inte så sugen på att gå utanför dörren utan man vill helst bädda ned sig i soffan med en filt över sig.

Ett bra sätt att underhålla sig själv på är att lösa lite kluringar. Det blir som att slå två flugor i en smäll. Dels underhåller man sig själv och dels tränar man faktiskt hjärnan.

Det kanske inte känns så men faktum är att problemlösning gör hjärnan skarpare och hjälper en att koncentrera sig – det fungerar som motion för hjärnan, vi har väl alla hört ordet hjärngymnastik någon gång?

Vilken typ av problemlösning man ägnar sig åt spelar ingen större roll, huvudsaken är att man gnuggar geniknölarna litegrann.

Fullt fokus gäller

På senare tid har det blivit väldigt populärt med den typen av kluringar vi kan hitta här nedanför – och den är allt annat än enkel.

Därför gäller det att skärpa till hjärnan för en liten stund och verkligen tänka till.

Koncentrerar man sig ordentligt har man en god chans att klara utmaningen.

Få tändstickorna att bli sex

Här kommer då kluringen. Som vi kan se i bilden här nedanför finns det tre stycken tändstickor.

Utmaningen: få dem att bli sex – utan att bryta av någon av tändstickorna.

Är du redo? Här kommer bilden.

Ta nu din tid och fundera över hur det är möjligt att lösa uppgiften. Kom ihåg att du inte får bryta av någon av tändstickorna.

Om du inte lyckas lösa uppgiften så kommer rätt svar här nedanför.

Här är lösningen

Visst var kluringen svår? Det är väldigt många som går bet när de försöker sig på den här, kanske är det också därför den varit så populär på nätet.

Här kommer rätt svar.

Så gör man ju såklart! Man gör ett V av de två främsta tändstickorna, och vips så bildar de tre tändstickorna VI, vilket ju är sex med romerska siffror!

Klarade du det? Grattis till dig i så fall!

Tryck nu på DELA-knappen för att se om dina vänner också kan lösa denna!