Barn ger klockrena svar på religionsprovet

Barn är en outsinade källa till kunskap och klokskap. De lyckas alltid överraska en med sina kluriga insikter om olika ämnen. Här är 7 barn som ger underbara svar på frågor om religion.

Jonas 7 år

1

Det är prästen som beslutar när man ska grävas ner. Han skickar vissa på ålderdomshem, och sedan gräver han ner dom som blir över. Man kan kalla Gud vad man vill. Man kan kalla honom Kristus, Festus eller Herre-Jesus.

Guds fru heter Gudmor. Hon är mor till alla hans barnbarn: Moses, Jesus och Tomten.

Gud heter egentligen Den allmänpraktiserande härskaren i himmelen och på jorden. Han bestämmer allt, hela tiden. Förr i tiden hette Gud ”mannen med lien”. Gud är förhållandevis okej, men han gillar inte att tjuvar kommer till himlen hur som helst.
Nu finns det ett ozonhål i himlen. Det innebär att Guds golv inte är helt tätt längre. Det kan bli ett problem. Det är många i himlen: Alla som är döda är där, plus Gud och Jesus och den dåliga anden.

Det finns några som har en helig lama. Det är egentligen en liten kamel. Den heter Dalai-lama. Jag tror att det är en ängel.

Om Gud hade hållit sitt löfte om att låta alla barn komma till sig så skulle vi inte behövt några dagis.

Bibeln består till exempel av De fem musböckerna och Marius evangelium. Det skrivs mycket fint där, och den handlar om många roliga typer. Till exempel handlar handlar den om Pottimor, Pottifar och Pontius Förlåt oss.

Du skall lyssna till din moder oavsett vad hon säger och vilket tonfall hon använder.

När någon dör läggs dom ner i jorden, och då säger prästen: ”Av jord är du kommen och där ska du förbli”. Sedan tömmer han ännu en hink med jord i huvudet på dig.

Johanna, 4 år

Jag vill inte begravas när jag blir gammal, för jag orkar inte ligga så länge under jorden utan att andas. Sedan är det så äckligt att få en massa jord i näsan. Då är det nästan bättre att bo på ålderdomshem.

Magnus, 7 år

3

Om du dör så skapar Gud om dig till jord. Då förstår du inte ett skvatt.

Nils, 7 år

I Afrika tror dom på Nilsson Mandela

Hanna, 6 år

2

Gud behöver inte tro på någon. Han behöver bara tro på sig själv.

När man gifte sig förr i tiden så var det på grund av att staten sa det och att prästen tyckte att det var bäst. Idag kan man svänga ihop sig med den ena sambon efter den andra utan att staten ens lättar på locket.

Ingrid Marie, 8 år

4

Man kan bli frälst eller helfrälst, det beror på vad man orkar.

Lukas, 7 år

När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, skiljs man, och då måste man dela på lampor och knivarna, och i regel kommer man inte överens om vem som ska ha barnen. Dom som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen, så får den andra ett extra matsalsbord.

Källa: Rykogreis

Var gärna med och dela den här artikeln om den fick dig att le!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!