Bara 1 av 10 hittar dolda hunden i den här bilden – är du en av dem?

På senare tid har utmaningen att knäcka synvillor och optiska illusioner blivit en allt mer populär sysselsättning på nätet. Jag tror det har att göra med att vi lever i tävlingsinriktad värld – och vem vill inte vara bäst på något?

Jag minns från skoltiden, för många herrans år sidan, när vår lärare brukade avsluta mattelektionerna med att vi fick sitta två och två med en kluring. Det var liksom något annat än klassiska tal. Då behövde man tänka lite mer ”utanför boxen” och på ett lite annat sätt.

Ofta handlade det om att hitta en specifik detalj som var nyckeln till lösningen. Jag minns att det alltid var lite spänt i klassen när det var dags för det här. Så fort man fick sin uppgift var det fullt fokus som gällde. Alla ville verkligen vinna!

Och än i dag kan jag sitta trollbunden framför liknande uppgifter. Internet har på senare tid svämmat över med små kluringar och diverse utmaningar. Nyligen var ju exempelvis sudoku riktigt populärt, men nu känns det som att synvillor och optiska illusioner är lite av den nya grejen.

Bara 1 på 10 klarar det

Den här bilden (nedan) får nu tusentals på nätet att slita sitt hår. Den föreställer en äldre man – det kan nog alla se. Men det döljer sig dessutom en hund i bilden. Frågan är om du kan hitta den? Tydligen är det bara 1 på 10 som lyckas göra det inom 30 sekunder, så det är bevisligen inte enkelt!

Lyckades du hitta hunden? Om inte så finns det några detaljerade tips att ge. Försök hitta de delar i mannens ansikte som ser lite konstiga ut och utgå sedan från dem!

Om det inte hjälpte så kanske vi kan vara överens om att näsan ser lite skum ut? Att även ögonen är lite konstiga håller du nog också med om. Och varför saknas det lite linjer vid hans högra öra, tro? Fundera lite på det!

Annars kommer svaret här nedan! Men ta först en funderare till om du ännu inte kommit på var hunden ”gömmer sig”.

Hunden framkommer alltså om man vänder på bilden! Nu kanske du förstår vad jag syftade på med näsan, ögonen och högra örat. Alla delar har en avgörande roll i att forma hunden och hans ben!

Tryck nu på DELA för att se om dina vänner klarar av den här utmaningen!