Bara 1 av 10 hittar alla cirklar som döljer sig i bilden – är du en av dem?

De flesta av oss gillar att utmana oss själva och att ställas inför små utmaningar som verkligen låter en testa sin förmåga på olika plan. Givetvis blir det ännu mer spännande när man sedan kan jämföra sig med andra.

Kanske handlar det om människans tävlingsinstinkt som gör att synvillor och optiska illusioner länge fascinerat oss. Under den senaste tiden har den här typen av kluringar dessutom fått lite av en renässans och dykt upp allt oftare på nätet.

Den här utmaningen (nedan) bjuder verkligen på gympa för samarbetet mellan ens ögon och hjärna. Det handlar om att hitta cirklar, hela 16 stycken, i en bild – och det är för de flesta riktigt svårt. I alla fall till en början.

Nicholas Johnson, en australisk författare och underhållare, erkände på sin Facebooksida att det tog honom hela 30 minuter att lösa den här kluringen – och när jag kollat runt på nätet verkar det som att bara 1 av 10 lyckas lösa uppgiften direkt. En del behöver givetvis mer tid än andra, men vi snackar trots allt varierande resultat.

Så, kan du hitta de dolda cirklarna?

Om du har svårt att hitta de 16 cirklarna – fokusera på de vertikala linjerna mellan rektanglarna. Ser du nu hur de vertikala linjerna varierar i höjd? Nå, nu kommer du nog snart kunna hitta massvis av cirklar!

Gör nu dina vänner en tjänst och tryck på dela-knappen för att bjuda dem på lite hjärngympa!