Är du ofta kåt eller full? Då kan du räkna med massvis av myggbett i sommar

Efter en lång, kall vinter är sommaren äntligen inom räckhåll. Solen börjar titta fram och temperaturen blir allt härligare. Som svensk blir man ju extra glad över det varma vädret, vi är ju inte direkt bortskämda med höga temperaturer häruppe i norr.

Det är sena och ljusa kvällar, fester, bad, grill och allt det är härliga som hör sommaren till. Men det finns alltid något att klaga på – ta myggen till exempel.

Hur roligt man än har och hur mycket man än förbereder sig så kliar det så in i norden efter en dag eller kväll utomhus.

Dock är det ju så att vissa alltid blir mer bitna än oss andra. Hur kommer det sig? Enligt MåBra så kan det bero på att man är full och kåt.

Hör du till den olyckliga skaran människor som alltid blir överöst av myggbett vareviga sommarkväll?

Det har en naturlig förklaring, myggor är nämligen smartare än man kan tro.

Full och kåt

Anledningen till att myggor dras till människor har med hur människor luktar att göra.

När vi blir kåta så skickar våra kroppar ut feromoner för att attrahera andra människor att ha sex med. Men utöver potentiella sexpartners så drar doften även till sig mygg.

En annan doft som myggor gärna dras till är alkohol, vilket ju bäddar för ett och annat myggbett när man sitter på altanen under semestern.

Bild: Piqsels

Undvik detta

Det finns dock några saker man kan försöka undvika om man vill slippa bli attackerad av mygg.

Tung andning: Myggor kan känna doften av koldioxid på 50 meters avstånd så att andas tungt bör undvikas. Tränar man så löper man ännu högre risk då mygg även dras till mjölksyran som finns i vår svett.

Svarta kläder: De som gillar att klä sig i mörka kläder, trots sommaren, kan även de räkna med en hel del myggbet. Mygg drar nämligen till mörkare färger så som mörkblått, mörkrött eller svart.

Det här visste jag inte sedan tidigare – men det förklarar ju en hel del myggbett om man säger så!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!