Alla män viskar 4 ord till bonden på fruns begravning, när prästen hör vad det är svimmar han

Den här storyn har jag dragit på ett antal middagar. Men jag brukar vänta tills kvinnorna har gått och tagit lite luft… Om ni läser den kommer ni förstå vad jag menar!

En dag när bonden var ute och plogade kom hans fru ut med lunch åt honom. Han ledde mulåsnan till skuggan av ett träd, satte sig ner på en stubbe för att äta. Men innan han ens hunnit tagit sin första tugga hade frun börjat klaga igen. Hon tjatade om allt mellan himmel och jord och verkade knappt sluta för att hämta luft.

Då plötsligt slog mulåsna bakut och träffade frun med båda bakbenen i huvudet. Hon avled omedelbart.

På begravningen några dagar senare märkte prästen något märkligt. När de kvinnliga besökarna kom fram för att beklaga sorgen till den gamla bonden så lyssnade han i en minut och sedan nickade han instämmande.

Men när de manliga besökarna kom fram så lyssnade han en minut och sedan skakade han på huvudet.

Prästen tyckte det hela var så märkligt att han bestämde sig för att fråga bonden vad det var frågan om. Efter kyrkkaffet bad prästen bonden att komma in till hans kontor och han frågade honom rakt ut varför han hade skakat på huvudet åt männen men nickat åt kvinnorna.

”Jo, du förstår,” sa bonden. ”När kvinnorna kom fram så sa alla att min fru såg så vacker ut i kistan eller att hon hade en fin klänning på sig. Så jag nickade instämmande,”

”Och männen?” frågade prästen.

”De ville veta om mulåsnan var till salu.”

Prästen blev så chockad att han nästan svimmade.


Om du som jag fick ett leende på läpparna av den här historien så kan du gärna dela den vidare!