2 stockholmare hånar norrlänning på flygplan, då tar han en revansch som slår alla rekord

Det finns massvis av myter om folk från olika platser i Sverige. Göteborgare har humor, stockholmare är lite dryga och norrlänningar är lugna. Ja, ni fattar grejen. Allt det här stämmer visserligen inte, men samtidigt finns det ofta en viss poäng också. Jag tycker om verkligen skämt som har lite med de här halvsanna nidbilderna att göra!

Det var 2 stockholmare gick ombord ett plan som skulle ta dem till Malmö. En yngre flygvärdinna visar dem till sina platser. Den ene satt längst in mot fönstret och den andre satt i mitten.

Just före planet skulle lyfta satte sig en man i flanellskjorta med bred norrländskdialekt på platsen längst mot gången. En riktigt norrlänning, helt enkelt.

Norrlänningen sparkade direkt av sig sina kängor, vickade på tårna och sträckte ut sig.

Efter en liten stund sa stockholmaren som satt längst in: ”Jag tror jag ska gå och hämta en burk Coca-cola.”

”Inga problem, det fixar jag, du kan sitta kvar”, svarade norrlänningen och gick i väg.

Smidig resa

När han var borta tog ena stockholmaren en av norrlänningens kängor och la en rejäl spottloska i den.

När stolsgrannen kom tillbaka så sa den andre stockholmaren: ”Vet du vad, det där ser gott ut, jag tror att jag också ska hämta en Cola-cola.”

Norrlänningen signalerade att stockholmaren lugnt kunde sitta kvar och gick iväg för att hämta en till dricka. När han väl var borta passade den andra stockholmaren på och la även han en ordentlig spottloska i den andra kängan.

Norrlänningen kom snart tillbaka och resten av resan passerade utan några incidenter.

När planet landade satte norrlänningen på sig sina kängor och upptäckte genast vad som hänt. Han vände sig då till de båda stockholmarna och sa:

”Hur länge måste den här fåniga rivaliteten mellan Norrland och Stockholm pågå? Allt det här onödiga hatet. All denna aggression. Allt det här mer att spotta i skor och pissa i Coca-cola-burkar…”

Var inte snål nu, DELA den här historien så kanske nästa stockholmare tänker sig för en extra gång innan han bråkar med en riktigt norrlänning!