1 av 5 lyckas lista ut svaret på under 10 sekunder – gör du?

Något som nästan bara blir roligare med åren är att sätta tänderna i kluringar och olika logiska problem. Människan har länge älskat att utmana sig själv, men under skoltiden tycker man lätt att det blir för mycket av det goda.

Det är i alla fall på lite äldre dagar som jag börjat uppskatta att sätta mig ner med knep och knåp, försöka få igång hjärnan och verkligen ge sig själv ett rejält test.

Nyligen hittade jag den här kluringen (nedan) på nätet och jag tänkte att jag bara måste dela med mig av den då jag både tycker den är riktigt smart och dessutom fick tänka en liten stund innan jag själv klarade den.

Man vill givetvis inte att sådant här ska vara för svårt, men inte heller för enkelt. Den där balansen i mitten kan vara svårt att hitta, men för min del var just den här kluringen perfekt!

Jag visade den för några kollegor och ungefär var femte person satte svaret på under 10 sekunder! När jag kollat runt lite på nätet verkar det också vara standard. Ett bra bevis på att det här inte är något för dumstrutar!

Kan du lista ut vilket parkeringsnummer som bilen står parkerad på? Glöm nu inte att trycka på dela-knappen längre ner om du satte svaret!

Ja, visst är det inte helt lätt?!

Men om vi ska göra det enklare (väldigt mycket, dessutom) så kommer ett lite annat sätt att se på den här ”parkeringsplatsen” nedan.

Ja, om man vänder på bilden och ser den från andra hållet så kan man alltså konstatera att det som såg ut att vara 16, 06, 68, 88 och 98 i själva verket är 86, 88, 89, 90 och 91.

Vilken nummer som bilen nu står på tror jag att de flesta kan räkna ut.

Svaret är alltså 87!

Tryck nu på dela-knappen för att utmana dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!