Vattentäta knepet som gör det omöjligt för polisen att ge dig fortkörningsböter

Det är en självklarhet att man ska hålla sig till lagar och regler – framför allt i trafiken där små misstag kan få katastrofala följder. Vi måste helt enkelt bli bättre på att visa respekt bakom ratten.

Varje år åker tusentals bilister på böter efter att de tryckt lite väl hårt på gasen. Över en kvarts miljon fotas årligen bara av de automatiska fartkamerorna.

Men hur undkommer man då fortkörningsböter?

I Danmark har den här frågan nyligen blivit högst aktuell då deras polis börjat använda sig av så kallade ”fotovagnar”. Eller ”pengamaskiner”, som bilisterna lite syrligt kallar dem.

De tar betydligt bättre bilder än de gamla analoga kamerorna som stått längs vägarna och fotovagnarna kan dessutom ställas upp på fler oväntade platser. Positivt eller negativt? Man får nog olika svar om man frågar poliserna och bilisterna.

Fortkörningsböterna har i alla med ökat i takt med att den här nya tekniken börjat användas – och som en reaktion på det har danska sajten finddetbilligt.dk kommit på ett helt genialt knep för att man ska slippa ”åka dit” som bilist.

Det fina är att metoden, tillika superknepet, dessutom kan användas i Sverige. Det kan faktiskt appliceras i alla länder som har olika typer av fartkameror.

Så här slipper du fortkörningsböter:

1. Titta noga efter skyltarna som visar hastighetsbegränsningarna. Innanför den röda ringen finns svarta siffror på en gul bakgrund. Siffran anger den maximalt tillåtna hastigheten.

2. Leta upp hastighetsmätaren på bilens instrumentbräda. Där finns en pil som visar vilken hastighet du håller. Läs av den siffran.

3. Sista – och svåraste punkten – innebär att du nu ska anpassa din bils färdhastighet till vägens hastighetsgräns. Polisen kan nämligen inte bötfälla dig om du inte kör för fort.

Än i dag är det uppenbarligen många som inte känner till det här smarta knepet, så tryck nu gärna på dela-knappen för att hjälpa dina vänner till en säkrare resa ute i trafiken!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!