Tjuven stal vin för 120 000 kronor – då avslöjades rasistens pinsamma misstag

Många rasister försöker att vara anonyma på nätet och de är få som vågar stå för vad de egentligen tycker helt öppet. Ibland blir det dock så uppenbart att det bara går att skratta åt folks dumhet.

Att skilja på vissa ord kanske inte alltid är det absolut lättaste, men ibland tar det sig i rätt märkliga och dumma uttryck. När någon nästan medvetet ser fel bara för att kunna få sin rasistiska poäng hörd går det bara att skratta åt det hela – även om det givetvis finns något djupt tragiskt där bakom.

Nyligen fick vi ett exempel på det här när en rasist gjorde bort sig ordentligt på exakt det här sättet. Tidningen Dagens Nyheter hade skrivit en artikel om att en sommelier ­– alltså vinkännare – hade stulit en exklusiv flaska från sin arbetsplats.

En man valde då att dela artikeln, som hade rubriken ”Sommelier stal vinflaska värd 120.000 kronor från lyxrestaurang”, på Facebook och skrev: ”Inte förvånad! Man vet ju hur det folkslaget är…” till sitt inlägg.

Mannen förväxlade – vilket han i ett senare inlägg också medgav – orden ”sommelier” och ”somalier”. Det sistnämnda är, som bekant, ett folkslag.

Källa: Facebook

Rasistens pinsamma inlägg spreds snabbt på nätet och många har skrattat åt hans okunnighet.

Jag tycker det är bedrövligt att det finns så pass många rasister och de får faktiskt skylla sig själva om folk skrattar åt dem när de gör sådana här pinsamheter.

Motverka rasism genom att DELA det här med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!