Tänk om systembolaget införde brutalt ärliga alkoholetiketter? (9 bilder)

Det är ett under Sveriges stränga alkohollagstiftning tillåter återförsäljarna döpa sina produkter till vad som helst. Detta trots att vi alla vet hur det egentligen ligger till.

När man väljer dryck för kvällen förseglar man också sitt öde. Här kommer en lista på vad spriten du dricker skulle heta om den hade en 100 procent ärlig etikett.

Burköl

Okej. Du dricker burköl offentligt. Vi fattar. Du gillar sport och du gillar att hänga med grabbarna. Inga fel med det! Kanske tona ner sig ett snäpp eller två när ni åker kollektivtrafik men annars är det bara att släppa lös. Sjung med mig nu. BIRA BIRA BIRA!! (Jag vet att du vill svara.)

bröla2

Vitt vin

Vin kan verka som en oskyldig, sofistikerad dryck. Vad är inte att älska med det? Justa… Tårar. Massvis av tårar. Jag är övertygad om att det finns en ingrediens i vin som gör folk galna. Det spelar ingen roll vad man gör. Vinkvällar slutar alltid i tårar.

2

Snaps

Denna eländiga högtidsdryck. För äcklig för att drickas, för mycket hög procenthalt för att slängas. Dricks främst av äldre män och yngre respektive till de äldre männens barn för att orka med diverse släktträffar. Slutar oftast med ett hjärtligt samtal i en bastu som båda parter ångrar efteråt.

snaps 600

Starkcider

Vi fattar. Din pojkvän är 22 och hänger obehagligt mycket runt det lokala gymnasiet. Du blir fullast först och mest på festen och klockan 22.02 kommer din pojkvän och hämtar dig efter du spytt. Men det är okej, snart växer du upp och börjar dricka vitt vin istället. Och då har din pojkvän hittat en ny gymnasietjej.

cider 600

 

Kanelwhiskey

Jag är osäker på om jag vill ge personen som kom på kanelwhiskey en kram eller om jag vill lägga en förbannelse över hela hans familj. Kanelwhiskey verkar alltid som en bra idé i början av kvällen, den är lätt att dricka och smakar inte för mycket sprit. Men den är ren ondska. Det börjar med en shot, sedan en till för att de är så enkelt och innan man vet ordet så av vet man inte var man är någonstans.

1

Jäger

Pil Dunphy från ”Modern Family” sa det bäst, ”Jäger har en hemlig blandning av kryddor och örter som bara leder till en enda sak. Spyor.

3

Kokosrom

Om du är en nybörjare när det kommer till alkohol så är chansen stor att du gillar Malibu, dvs kokosrom. Och vem kan förebrå dig? Det är ju så gott… Men visste du att den är FULLSMACKAD med socker? Det finns över 1,700 kalorier i en flaska, det är som en halv pizza. Bara så du vet…

4

Tequila

Det finns nog inte mycket att säga om tequila som du inte redan vet. Varje dåligt beslut börjar med en shot tequila. I varje företagsfest som slutat i en poliscell har tequilan spelat en biroll. När du väl har tequila i ditt system är det redan försent…

5

Whiskey

Whiskey är förstahandsvalet för varje manlig man. Whiskey ger dig hår på bröstet. Whiskey ger dig basröst. Whiskey får dig att utmana en dörrvakt i brottning. Och sedan får Whiskey dig att krypa ihop snyftandes i ett hörn när du sms:ar ditt ex som inte svarar. ”Seen 02.28.”

6

Vodka

Vodka. Det bästa om Ryssland har givit världen. Om du går på diet, vodka soda. Om du är trött? Redbullvodka. Inget ger dig nya kompisar som vodka gör, speciellt till tjejer. Det spelar ingen roll om man bondar över Spice Grils-låtar eller random gemensamma ex.

7

Bildkredd/inspiration: Totalsororitymove.com