Studie: Här är penisen som imponerar mest på kvinnor

En av de stora frågorna som människor aldrig kan sluta diskutera: spelar penisstorleken någon roll?

Svaret på den frågan är nog att det inte finns ett slutgiltigt svar, eftersom vi alla är väldigt olika. Vissa gillar större snoppar, vissa föredrar mindre – och visst är det väl härligt med variation!

Men enligt en studie så finns det en typ av penis som kvinnor föredrar, skriver Expressen.

Smal? Lång? Grov? Kort? Böjd? Penisar kommer i alla olika former, precis som vi människor, och enligt en studie så visar män upp sina stoltheter mer än någonsin nu sedan inträdet av dejtingappar.

Här är favoritsnoppen

Därför har nu forskare gjort en studie om vilka intryck människor får genom att bara se en bild på en person, vilket ofta är fallet om man matchar på en dejtingapp.

Studien finns publicerad här och innefattade 106 personer, mestadels kvinnor, som fick titta på 24 bilder av snoppar.

Därefter fick de dra slutsatser om personen vars penis de nyss tittat på. Resultatet visade att de penisar som var längre och grövre ansågs mer attraktiva och deltagarna fick också bilden av att de personerna var mer öppna och aktiva.

De mindre snorrarna tillskrevs egenskaper som neurotisk och tillbakadragen.

Könsbehåring då? Jo, de bilder där könshåret var trimmat ansågs mer ansvarsfulla jämfört med de som lät håret växa vilt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bildkälla: Shutterstock

Experternas dom

Är det bra eller dåligt att bedöma människor utifrån det man ser på bilder då? Svaret är nej.

– Det tar bort fokuset på människan, och det tycker jag är tråkigt. De flesta väljer ju hellre en partner som passar dem på ett personligt och känslomässigt plan. De väljer inte partner utifrån utseendet på dennes kön, säger Maria K. Ebbestad, sexolog, till Expressen.

Ebbestad får medhåll från andra experter inom ämnet. Tone Haldorsen, sexolog och parterapeut, är rädd att folk börjat tro att deras könsorgan skulle påverka ens relationer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bildkälla: Shutterstock

– Alldeles för många kvinnor får oönskade ”dickpics”, och det är tråkigt om man bedömer en blivande partner utifrån penisstorlek. Deltagarna i studien svarar dessutom helt utifrån personliga preferenser, och det går inte säga något om penisägarens personlighet utifrån ett foto, säger Tone Haldorsen till Expressen.

Haldorsen påpekar även att många kvinnor kan uppleva smärta vid samlag med en för stor penis och att de flesta kvinnor behöver klitorisstimulans för att få orgasm.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!