Studie avslöjar: Män gömmer sig flera timmar på toa – för att slippa undan städning, fru och tjatande barn

Det är viktigt att vara för sig själv, oavsett hur social man än. Att få ladda batterierna i lugn och ro gör underverk för en trött själ.

Detta blir väldigt påtagligt när man har småbarn. De små liven pockar på uppmärksamhet mest hela tiden och allt man vill är att få vara ifred, om än för bara några minuter.

Detta kan man göra på flera olika sätt och enligt en ny studie så tar män sin tillflykt till – toaletten, skriver sajten Ladbible.

Vardagen består till stor del av en herrans massa måsten. Det ska handlas, hämtas barn, lagas mat, städas och ovanpå det förväntas man göra allt med ett brett leende på läpparna.

Sju timmar per år

Därför är det väldigt viktigt att ibland få vara helt ifred från andra människor, något som är lättare sagt än gjort. Men männen verkar ha hittat sin tillflyktsort – toaletten.

Bild: Shutterstock

Enligt en studie där 1 000 män deltog visade det sig att män i snitt tillbringar sju timmar per år på toaletten – utan att utföra toalettbestyr.

De främsta anledningarna till att fly in på dass var enligt studien tjat från en partner, jobbiga barn samt undvikande av hemmasysslor.

”Toaletten är hemmets fristad”

– Toaletten är hemmets fristad, en plats där vi kan stänga ute omvärlden, även om det bara är för en liten stund. Något som många män passar på att utnyttja, säger en talesperson från företaget som utförde studien.

Att samla kraft på toaletten verkar dock vara väldigt viktigt för män. Enligt studien så uppgav hela 25 procent av männen att utan toalettbesöken så vet de inte om hur de skulle klara sig.

Även om studien kanske inte går att applicera på alla män så förstår jag nu vart min man tar vägen när det är städdags! Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får läsa det här!