Studenterna ljuger för läraren. Men sättet han avslöjar dem på är genialt.

Två killar som pluggade på juristprogrammet i Uppsala hade en stor tenta nästa måndag. Men eftersom de båda var duktiga studenter och hade jobbat hårt den här terminen så var de ändå ganska säkra på att de skulle klara av kursen.

De bestämde sig för att ge sig själva lite ledigt och stället för att plugga åkte de ner till Göteborg den helgen och hälsa på en kompis.

De hade supertrevligt i Göteborg men det blev en hel del festande för dem båda. Det slutade så illa att de försov sig på söndagen när deras tåg tillbaka till Stockholm gick. Tyvärr var det högsäsong och de hittade inga andra biljetter före tidigast måndag morgon.

Vilket gjorde att de missade tentan.

När de kom fram till Stockholm så letade studenterna reda på sin professor, men istället för att säga som det var bestämde sig för att säga att deras bli hade fått punktering på väg från Göteborg och att de saknade reservdäck och att det var därför de missade tentan.

Professorn funderade ett slag sedan gick han med på att killarna kunde göra tentan följande dag istället. Studenterna blev märkbart lättade och tillbringade den kvällen med att plugga ekonomirätt, som tentan handlade om.

Nästa dag tog professorn och placerade studenterna i varsitt rum, gav dem varsitt test, förklarade att man behövde minst 50 poäng av 100 för att klara tentan och sa åt dem att börja.

Den första frågan var värd 5 poäng och var relativt enkel om vilka regler som gäller när man lånar ut pengar. ”Cool” tänkte studenterna. ”Det här blir en enkel match.” De båda skrev svaren och sedan vände de till nästa sida i provet.

Men då kom en fråga de inte var beredda på.

För 95 poäng: Vilket däck?

Var inte snål nu, dela gärna om du skrattade!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!