Stockholmaren ska avrättas för ett vidrigt brott – då säger bödeln något helt genialt

När du befinner dig i knepiga situationer är det lätt att fokusera på fel saker. Om du verkligen bestämmer dig för något och inte får din vilja igenom kan läget bli ännu värre. Det är den här historian ett bra exempel på.

Året är 1907 och den snuskige stockholmaren var dömd till döden. Han hade vant sig vid tanken på att livet skulle ta slut, men var extremt upprörd över en sak. Han hade under sin sista dag inte fått någon frukost – och skulle avrättas under förmiddagen.

Prästen var den förste att besöka honom under avrättningsdagen.
– Jag har fan inte fått någon frukost, säger mannen.
– Jag kan inte göra något åt det. Jag ansvarar bara för att bringa dig lugn.

Efter en stund kom en fångvaktare bort till cellen.
– Jag har fan inte fått någon frukost, vrålar mannen, nu än mer irriterad.
– Jag kan inte göra något åt det. Jag är ansvarig för att din cell ska vara ren och fin, menar fångvaktaren.

Den dödsdömde stockholmaren är nu på bristningsgränsen. Då kommer plötsligt bödeln bort till cellen.
– Jag har fan inte fått någon frukost, gastar mannen.
– Jag kan inte göra något åt det. Jag är ansvarig för att du inte ska få någon lunch.

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!