Stockholmaren ingår ett vad som han snabbt får ångra. Det här är guld.

En stockholmare som var på besök upp i Norrland gick ner på en bar en kväll för att roa sig.

När han kom in så ställde han sig på ett bord och sa, ”Jag har hört att ni norrlänningar är bra på att supa. Jag ger 10 000 kronor till den av er som kan svepa 10 stora groggar på rad utan paus och utan att röra en min!”

Det blev tyst i baren och ingen tog upp stockholmaren på erbjudandet. En man reste sig till och med och gick. Tio minuter senare kommer samma man som gick tillbaka och knackar stockholmaren på axeln. ”Gäller fortfarande ditt vad?” frågade norrlänningen.

Stockholmaren säger ja och ber bartendern hälla upp tio stora groggar. Genast börjar norrlänningen hiva i sig groggarna och lyckas hälla i sig dem alla utan paus på rad och utan att röra en min. Resten av besökarna i baren jublar och stockholmaren skakar på huvudet.

När han sedan ger pengarna till norrlänningen så frågar stockholmaren, ”Om du inte har något emot att jag frågar, var tog du vägen när du var borta i tio minuter?”

Norrlänningen svarar, ”Jasså, nä, jag gick bara ner till puben på andra sidan gatan för att se om jag skulle klara av att göra det först.”

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!