Snopp-extra: Studie avslöjar exakt hur stor en genomsnittlig penis är – här är unika måtten

Hur stor är en snopp? Och spelar det någon roll? Det är frågor de flesta män ställt sig minst en gång.

Huruvida storleken spelar roll eller ej beror på vem man frågar. Vissa föredrar något rejält mellan benen och vissa tycker att lagom är bäst.

Oavsett var man står i den frågan så är en minst lika omtvistad fråga den om hur stor en genomsnittlig penis egentligen är?

Enligt en studie kan vi nu konstatera hur stor en hård penis är, och slår dessutom hål på en väletablerad myt.

Hur stor är en snittpenis när den är erigerad? Och innebär stora fötter per automatik en stor penis?

I en studie, publicerad 2020, har man rett ut alla frågetecken.

Så stor är en snopp

Det är Bruce M. King, amerikansk psykologiforskare, som gått igenom 31 nyligen utförda studier kring penisstorlekar i ett försök att nå ett faktiskt snittmått på en hård penis.

Resultatet? 13,61 centimeter, enligt studieresultatet då King konstaterat att man i tio av de tidigare studierna mätt erigerade penisar och i de övriga 21 studierna mätt slaka penisar som sträckts ut så långt det går.

Enligt King pendlar de flesta erigerade penisar mellan 12,95 och 13,97 centimeter. Dock lägger han in en brasklapp för att de flesta män sannolikt ligger närmare det lägre talet.

Varför? För att män med stora snoppar oftare deltar i den här typen av studier och dels för att män ofta överdriver sina egna mätresultat.

Bildkälla: Shutterstock

Finns det andra variabler?

En seglivad myt är ju den om att stora fötter också innebär att man släpar runt på en rejäl apparat mellan benen.

Men det är just en myt, då det enligt studien inte gick att finna något samband mellan fotstorlek och penislängd. Däremot finns det vissa andra samband.

I studien fann man att ett stort pekfinger ofta är en indikation på att man har en stor penis. Även hur lång man är spelar in. Ju längre person desto större penis, helt enkelt.

Bildkälla: Shutterstock

Felaktiga mätmetoder

Tidigare har det funnits en gängse uppfattning om att snittpenisen är cirka 15 centimeter lång vid erektion, men den siffran är baserad på äldre studier där felaktiga mätmetoder använts.

Denna felaktiga siffra, 15 centimeter, har enligt King lett till att många män går runt i samhället med dåligt självförtroende kring sin penis. Vilket ju nu bevisats vara obefogat.

För de män som lyssnat på sina killkompisar skrävla om hur stora de är, så kan de trösta sig med att det kanske är något överdrivet. Det är faktiskt färre än tolv procent av männen som har en styv penis som mäter längre än 16 centimeter.

Bildkälla: Shutterstock

Skönt att äntligen få svar på den eviga frågan, eller hur?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina manliga vänner också får läsa det här idag!