Skolan bygger staty för att hylla präst, men se nu förbjudna detaljen som får tusentals att skratta

Alla känner vi säkert igen problematiken – man vill göra något fint och välmenat, men det blir bara så himla fel. Sedan kan det givetvis ta sig i olika uttryck och ske av olika anledningar.

Man brukar ju säga att tanken är det som räknas. Och visst ligger det något i det. Att man har goda avsikter, det kommer man långt med – och även om något blir fel så har man i alla fall gjort något med en god baktanke.

Det är givetvis lättare att förstå någons handlande om han eller hon egentligen ville åstadkomma något gott eller positivt.

Samtidigt gäller det att tänka efter en extra gång när man ska fatta stora beslut eller göra något som påverkar många. Speciellt om det kommer vara synligt för omvärlden och kunna beskådas av många.

Det här kan i högsta grad kopplas till vad en religiös skola i australiska staden Adelaide nyligen gjort. Det ska väl redan nu sägas att den här nyheten är rätt fräck och inget för de lite känsligare.

På Blackfriars Priory School hade man länge varit exalterade över att få en ny staty framför skolan. Den skulle föreställa prästen St. Martin de Porres, som gjorde mycket arbete för fattiga i området på 1700-talet, när han delade ut bröd till en liten pojke.

Blev väldigt, väldigt fel

Men, om du tittar noga på bilden, ser du nog vad som fick många att reagera! Om man har lite snuskig fantasi så ser det här ut som något HELT annat.

Här en in-zoomning på ”brödutdelandet”…

Och det var i alla fall så pass många som reagerade på det snuskiga som statyn kunde föreställa att man bara dagarna efter avtäckningen tvingades hänga ett svart skynke över den ofrivilligt kontroversiella skulpturen.

Bildkälla: 7 News Adelaide

Snacka om fiasko! Nu återstår det att se vad man ska ta sig till med statyn framför den religiösa skolan!

Dela gärna om du fick ett leende på läpparna!