Simon la upp oskyldig bild på Facebook – toklurade rasisterna och får nätet att jubla

Rasism är extremt obehagligt och det känns både hemskt och oroväckande att det finns personer som på riktigt inte tycker att alla människor är lika mycket värda.

Vi har tidigare skrivit om att rasister inte är de mest intelligenta varelserna – och att de i stället för att titta på fakta gärna ser vad de själva vill se.

Nu kommer ytterligare ett klockrent – tillika skrattretande – exempel på att rasister inte har ”alla hästar i stallet”.

Nyligen lades den här bilden (nedan) upp i ett norskt rasistforum på nätet.

Att det är ett antal tomma bussäten är ju rätt självklart, men rasisterna tyckte sig dock se något annat.

En ansåg att det inte går att se om det är män eller kvinnor under. En annan oroade sig för att de gömmer vapen. En tredje kallar dem för kvinnliga fångar.

Om du inte förstått det ännu, så trodde alltså rasisterna att bilden på de tomma bussätena föreställer ett antal kvinnor i burka.

Det här har blivit rejält uppmärksammat i norska medier – men det slutar inte här.

Under måndagskvällen la Simon Andersson från ”Inte rasist, men” upp samma bild i ett svenskt rasistforum. Och ja, reaktionerna blev – tyvärr – desamma som i Norge.

Här är några av kommentarerna till bilden:

Simon Andersson säger till Nyheter24:
– Det här är faktiskt inte bara en Norgehistoria, även i Sverige är rasister tydligen rädda för tomma bussar. Ibland undrar jag om inte hela den Sverigevänliga rörelsen är någon sorts konstprojekt.

Många läsare har nu skrattat åt rasisternas dumma kommentarer – och jag tycker det här var ett kanonbra sätt för att lyfta fram hur naiva många av dem verkligen är.

Det här är ett klockrent bevis på att rasister inte är speciellt smarta! DELA om du håller med!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!