Roligt klipp: Han sjunger om allt farligt som finns i Tjörn. Magiskt roligt!

Minns ni Åke från Åstol? Galenskaparna och After Shaves utvandrarparodi från 1998. Riktigt rolig faktiskt! Jag såg hela igår, den finns att hitta på nätet om man Googlar lite, och skrattade gott åt alla härliga musiknummer. Riktigt rolig för oss som också minns Kristina från Duvemåla.

Filmen är baserad på en krogshow med samma namn, skriven av Peter Rangmar, Knut Agnred och Anders Eriksson. Efter krogshowen ville man göra TV-produktion av föreställningen, men efter Peter Rangmars tragiska död i maj 1997 lades projektet på is.

– Han var otroligt stark hela vägen. Jag var så naiv, jag trodde att han skulle bli frisk. Man kände ändå att ”Han klarar sig. De hittar nån metod, de botar honom med strålning, eller…. Man hade bara bestämt sig. När man tittar nu efteråt ser man hur fruktansvärt chanslös han var, berättade Claes Eriksson för Aftonbladet efteråt.

Drygt ett år senare återupptogs planerna för Åke från Åstol och Claes hoppade in istället för Peter som berättaren.

– Ja, det var ju en prövning. Men på något sätt tror jag att det fördjupade vår vänskap. Vi blev mer rädda om varandra, sa Claes Eriksson till samma tidning.

Musikalen handlar om invånarna på den lilla ön Åstol i Bohuslän, om man gillar dialekter kan man riktigt njuta av alla vassa ”i” som bjuds på.

Här är ett av öppningsnumret där Åke måste förklara att han ska flytta till Tjörn, och det är magiskt. Ta en minut eller två och skratta åt humor när den var som bäst.

Snälla, DELA den här artikeln så vet jag att ni gillar det här och försöker hitta mer liknande klipp, och dessutom sprider ni skratten!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!