Rolig historia: Yuppien slår vad med en listig bonde.

Jag tänkte skriva en liten betraktelse om den här historien här men jag vill inte avslöja något om slutet så i stället säger bara läs hela!

En bonde står och passar en stor flock får som betar på fjället när plötsligt en splitter ny BMW stannar till på vägen nedanför. En kille i Armani-kostym, Gucci-skor, Ray Ban-solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden:
– Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?

Bonden tittar på killen och den spridda flocken får och säger:
– Det är okej för mig!

Killen kör fram sin BMW till bonden och tar fram en Dell Notebook som han lägger på motorhuven. Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot NASA. Han kontaktar ett GPS-satellitnavigationssystem, hämtar den exakta positionen och matar in den i en annan satellit som skannar betesområdet med en ultrahögupplösningskamera.

Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till en annat ställe på internet: ”image processing facility” i Hamburg. Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur i sin Palm Pilote, där det står: ”picture processed and data stored”. Så loggar in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Excel-dokument med flera avancerade formler.

När detta är gjort kör han all data genom e-posten till Xircom och på ett ögonblick får han respons.

Avslutningsvis skriver han ut en 150 sidors fyrfärgsrapport på sin Miniaty-Hitech-HP Color Laser Jet, kastar ett öga på sista sidan och säger till bonden:
– Hm… Du har exakt 1586 djur.
– Det stämmer, säger bonden, så du kan ta med ett av fåren.

Bonden tittar på när killen går runt för att välja ut ett av fåren, som han därefter jobbar mycket hårt med att få ner i bagageluckan på sin helt nya bil. Då säger bonden:
– Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, kan jag få tillbaka fåret då?

Killen tänker en stund, men går med på det.
– Jo, du är konsult, säger bonden.

– Det stämmer! säger killen förvånat, hur kunde du veta det?

– Det var inga problem, säger bonden. Du kom hit utan att någon bett dig, tog betalt för att berätta något som jag redan visste och dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar. Så var nu snäll och öppna bagageluckan och lämna tillbaka min hund!

Var inte snål nu, DELA den här historien om den fick dig att le!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!