Rolig historia: Unga studenten avslöjar vad som EGENTLIGEN är meningen med livet

Den här historien gillar jag som attan för din visar vad som egentligen är viktigt i livet. Läs till sista raden som kommer du förstå vad jag menar…

En professor i filosofi stod framför sin klass och hade några föremål framför sig.

När lektionen började, plockade han tyst upp en stor tom glasburk och fortsatte med att fylla den med stenar. Han frågade sedan studenterna om burken var full? De var överens om att så var fallet.

Professorn plockade då upp ett skrin med småsten och hällde dem i burken. Han skakade burken lätt. Småstenarna rullade naturligtvis ner i de öppna områdena mellan stenarna.

Han frågade sedan studenterna igen om burken var full. De höll med om att den var det.

Studenterna skrattade. Professorn plockade nu upp ett skrin med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde naturligtvis upp allt tomt utrymme.

”Nu,” sa professorn, ”Vill jag att ni ser detta som era liv. Stenar är viktiga saker – ditt arbete, din familj, din partner, din hälsa, dina barn – saker som om allting annat var borta och bara de fanns kvar, fortfarande skulle göra ditt liv fullt.”

”Småstenar är de andra sakerna som du gillar; ditt hus,din bil.

Sand är allting annat. Små saker.”

”Om du placerar sanden i burken först finns där är inget utrymme rum för småsten eller stenar. Samma gäller ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på små saker, kommer du att aldrig att ha rum för saker som är viktiga för dig.”

”Lägg märke till saker som är viktiga för din lycka.”

”Lek med dina barn. Ta dig tid för medicinska kontroller. Ta din partner ut på dans.”

”Där kommer alltid att finnas tid att gå till städa huset och gå ut med soporna.”

”Ta hand om stenarna först – saker som betyder något. Sätt dina prioriteter. Resten är bara sand.”

En student tog burken som de andra studenterna och professorn kommit överens om var full och fortsatte med att hälla ett glas öl i den. Ölet fyllde naturligtvis kvarvarande mellanrum i burken som nu var helt full.

Vilket bevisar:

…oavsett hur fullt ditt liv är, finns där är alltid rum för en öl!

Snälla DELA den här artikeln vidare så dina vänner också får lära sig den här viktiga läxan. Att det alltid finns rum för öl!

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!