Rolig historia: Soldat blir biten i pitten av en skorpion

Att vara soldat i fält är inte lätt. Du måste både marschera i takt och kunna sova utomhus och gud vet inte vad. Det är inget liv för mig i alla fall, så mycket kan jag säga.

Men det är inte bara solsting och kyla som väntar ute i ödemarken. Det finns också många kryp som kan göra livet surt för även den tappraste soldaten. De två malajerna i den berättelsen drabbats av just ett sådant öde när den ena av dem blir biten av ett kryp och den andre måste göra första hjälpen.

Jag ska inte avslöja hur det slutar men kan ju i alla fall berätta att jag inte skulle vilja fastna ute i fält med de här två personerna.

Soldaterna och skorpion

Två soldater är ute och vandrar genom öknen när en skorpion klättrar innanför en av soldaternas byxor, upp för hans ben och sticker honom rakt i snoppen.

Den andra soldaten ringer direkt till baslägret och ber i panik om att få tala med en doktor.

Snart hörs doktorns lugna röst i den andra änden av luren och soldaten börjar förklara vad som har hänt hans kumpan. Han frågar också vad som är det absolut bästa de kan göra i den fruktansvärda situationen.

Eftersom baslägret ligger så långt bort så säger doktorn till soldaten att han måste suga ut giftet från sin kumpans sår innan giftet sprider sig till resten av kroppen.

När de har lagt på frågar den skadade soldaten:

– Vad sa doktorn?!

Då svarar den andre:

– Han sa tyvärr att du kommer dö.

Tycket du att den här historien var lusig? DELA gärna och tipsa dina vänner om vår sida. Vi jobbar hårt för att dela med oss av glädje varje dag!