Rolig historia: Norrlänningen drar ett skämt på frus bekostnad

Att utbringa en bra skål är en konst i sig själv. Visst, man kan hålla sig till klassikerna och önska värdinnan lycka och välgång eller höja glasen för kung och foster land. Men de verkligt bra skålarna har något speciellt och går oftast inte att upprepa med samma resultat. Mannen i den här skrönan hade visserligen en bra skål, men kanske hade han klarat sig bäst med att vara tyst ändå.

En norrlänning höjde sin öl och sa: ”Skål för att få spendera resten av mitt liv mellan min frus ben!”
För sin skål fick han pris av puben han var på för ”kvällens bästa skål”.

Han gick hem till sin fru, uppspelt över det han varit med om och berättade:
”Maria! Jag vann pris för kvällens bästa skål ikväll!”

”Jaså det gjorde du, och vad sa du i din skål då?” undrade frun.

”Skål för att få spendera resten av mitt liv i kyrkan bredvid min fru”, svarade norrlänningen.

”Så pass, det var ju väldigt trevligt!” svarade frun.

Nästa dag sprang frun ihop med en av norrlänningens kompisar från puben. Mannen skrattade gott och sa: ”Hörde du att din man vann pris för kvällens bästa skål igår?”

Frun nickade och svarade:
”Javisst, han berättade det för mig och jag blev lite överraskad själv. Du förstår, han har bara varit där två gånger de senaste fyra åren… En gång somnade han och den andra gången fick jag dra honom i öronen för att få dit honom.”

Var inte snål nu, DELA om du skrattade!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!